I dramaet ”Smerte og ære” spiller Antonio Banderas filminstruktøren Salvador Mallo, der befinder sig i en menneskelig og karrieremæssig krise.

Sidste chance: Vind bio-billetter til mesterværk om det svære liv

Filmen "Smerte og ære" om den spanske mesterinstruktør Pedro Almodóvar er en rejse tilbage til 60’erne og 80’erne: Og om at tabe uskyld og kærlighed til fordel for karrieren. Du kan vinde billetter.

Senest opdateret: lørdag 20. februar 2021

Artiklen er opdateret mandag 9. september. Konkurrencen er slut. Vinderne modtager præmierne med posten.

De har ikke set hinanden i mange år, Salvador, filminstruktør og Alberto, skuespiller.

Sidst de så hinanden var til en filmpremiere for 32 år siden.

Gensynet mellem de to river op i fortidens mørke og uafsluttede kapitler.

I dramaet ”Smerte og ære” spiller Antonio Banderas filminstruktøren Salvador Mallo, der befinder sig i en menneskelig og karrieremæssig krise.

Instruktøren har arrangeret at vise en af sine gamle film i den lokale biograf og inviterer derfor filmens hovedrolle Alberto til repremieren.

Det er startskuddet til refleksioner over livet og en filmisk tur ned af Memory Lane.

Se trailer for “Smerte og ære” her:

Jagten på livets mening

”Smerte og ære” er en semibiografisk film om og af den prisbelønnede filminstruktør Pedro Almodóvar, men også en film om de valg, man tager i livet. Og om en succesfuld karriere og den pris, man må betale for at være berømt.

I jagten på livets mening drømmer Salvador sig tilbage til barndommen, fattig på penge – men rig på kærlighed. Han mindes drengeårenes narrestreger og det første strejf af seksuel begær.

”Smerte og ære” er filmen, som Pedro Almodóvar i flere årtier har drømt om at lave – og som handler om ham selv og hans barndom i 60’erne, voksenliv i Madrid i 80’erne og hans liv som ældre i nutiden.

Instruktøren er kendt for film som ”Alt om min mor” og ”Tal til hende”, der begge vandt filmbranchens ypperste pris: En Oscar.

Hans nyeste film er blevet sammenlignet med den italienske instruktør Fellinis mesterværker.

Først publiceret: mandag 26. august 2019
Artiklen er sidst opdateret lørdag 20. februar 2021 kl. 13:49

Emner: