Skal du være den heldige vinder af bogen "Et lyst sind - er ofte en viljessag"?

Værdi 300 kroner: Vind bog om en inspirerende kvinde

Varm og sjov bog om den 77-årige Britt Bendixen, som er kendt som dommer i Vild med dans.

Senest opdateret: lørdag 20. februar 2021

KONKURRENCEN ER SLUT: Vinder er Birthe Mønster Bork, Fredericia

Da Britt Bendixen fyldte 62, var hun overbevist om, at hendes karriere havde toppet. Og det var egentlig okay. Hvem ville ikke være tilfreds med årtiers succes som danser og koreograf? Men tilværelsen skulle vise sig at have endnu et es i ærmet til Britt Bendixen.

En opringning fra TV 2 og en opfordring til at blive dommer i danseprogrammet Vild Med Dans gjorde den tidligere Danmarksmester landskendt og højtelsket af seerne.

Dans gennem livet

I bogen “Et lyst sind – er ofte en viljessag” fortæller Britt Bendixen med åbent hjerte, humor og selvironi om sit liv, fra hun fødes i Husum under Anden Verdenskrig og som to-årig på et hængende hår overlever meningitis.

Det er historien om at vokse op på en danseskole, hvor hun opdrages af to for tiden usædvanligt selvstændige kvinder, moren og mormoren, efter levereglerne ’Hvem som helst kan hvad som helst’ og ’Et lyst sind er en viljesag’. Om at vinde sejre på stribe, charmere sig ind på en balletskole i Cannes og danse for Grace Kelly og Fyrst Rainier.

Og det er historien om en lang karriere som danser, danselærer og koreograf inden for tv og musicals – og om de koryfæer, hun møder på sin vej.

Den store kærlighed

Bogen “Et lyst sind – er ofte en viljessag” handler om, hvor langt man kan komme med en kombination af livsglæde, held og viljestyrke – også når livet indimellem modarbejder én med en modstand, der kan synes uoverkommelig. Som når man mister dem, man elsker.

Det er en bog, der – ligesom Britt Bendixen – er varm og sjov og med en livskraft, der smitter og forplanter sig til alle omkring hende. Og om at beslutte sig for, at livet er fantastisk, om at møde den store kærlighed to gange og om at gå i zebrastribet bikini, selvom man har passeret de 70.

Bogen er udgivet på Politikens Forlag, som har skænket den til konkurrencen.

 

 

Først publiceret: torsdag 12. september 2019
Artiklen er sidst opdateret lørdag 20. februar 2021 kl. 13:46

Emner: