Tyskland er et populært feriemål, og i en ny bog får du et fantastisk indblik i tyskernes historie.

Murens fald: Vind bog om tyskernes historie

Det er 30 år siden, at muren faldt og et genforenet Tyskland kom til verden. Men hvor godt kender vi landet syd for os? Nyt kæmpeværk fortæller Tysklands historie. Du kan vinde bogen.

Senest opdateret: lørdag 20. februar 2021

Tyskland er vores største handelspartner. Vi møder tyskerne i det danske ferieland og på autobahn, når vi selv er på vej syd over på ferie.

De seneste år har vi også opdaget Tyskland som feriemål og hovedstaden Berlin som kultur- oplevelses megapol.

I disse dage fejrer den store nabo mod syd murens fald 9. november for 30 år siden.

Men hvor godt kender vi egentlig det nye Tyskland? Og hvordan forstår tyskerne sig selv?

Det har kunsthistoriker, forfatter og museumsdirektør Niel MacGregor sat sig for at finde ud af. Og det deler han i en den omfattende bog “Tyskland  – erindringer om en nation”.

Kort og masser af billeder

På 672 sider kommer han omkring tyskerne og deres historie 500 år tilbage og frem til nu set gennem folk og steder, ideer og genstande, der vækker genklang i det nye Tyskland: Porcelæn fra Dresden, Bauhaus-design, tyske pølser, Karl den Stores krone og porten til KZ-lejren Buchenwald.

Bogen er rigt illustreret med geografiske kort over den historiske udvikling og billeder fra begivenheder og steder. Bogen udkommer 8. november.

I samarbejde med Gads Forlag og Faglige Seniorer kan du vinde bogen “Tyskland  – erindringer om en nation” i en konkurrence. Bogens værdi: 300 kroner.

Deltag i konkurrencen her

Du kan deltage i konkurrencen på Faglige Seniorers Facebook-side eller ved at udfylde og indsende nedenstående kupon. Vi trækker vinderen mandag 18. november.

 

Først publiceret: mandag 4. november 2019
Artiklen er sidst opdateret lørdag 20. februar 2021 kl. 13:39

Emner: