Uorden i vores mikrober kan være medvirkende årsag til udvikling af for eksempel Alzheimer, depression, tarmsygdomme, allergi, overvægt og diabetes, fremgår det af bogen.

Vind bog: Alt det gode der kribler og krabler i kroppen

Mange mennesker er bange for bakterier og vira, men de fleste gavner os faktisk. Du kan vinde bogen, der fortæller hvorfor.

Senest opdateret: lørdag 20. februar 2021

Konkurrencen er slut: Vinder er Jonna Melau Jensen, Silkeborg.

Bakterier, vira og svampe ligger måske ikke lige på tungen, når vi skal omtale ting, der gavner kroppen.

De fleste er bange for de små mikrober, vi forbinder med ubehag, sygdom og måske også død.

Men faktisk er de til gavn for kroppen og vores liv.

I bogen ”Magtfulde mikrober” tager Danmarks verdenskendte forskningspionerer indenfor sundhedsfremmenende bakterier, Olaf Borbye Pedersen, os ind i et fascinerende univers af bittesmå organismer, ingen anede eksisterer.

Uorden giver sygdomme

I 20 fortryllende fortællinger forsøger han at finde forklaringer på medicinske mysterier og nye nøgler til at forebygge og behandle sygdomme.

Ny forskning viser, hvordan vi hver især med en sund livsstil og et naturligt forhold til mikrober kan berige os og forsvare vores mikroorganismer, så de optimerer vores immunforsvar, fordøjelse, energi og mentale balance.

Forskere mener, at uorden i vores mikrober kan være medvirkende årsag til udvikling af for eksempel Alzheimer, depression, tarmsygdomme, allergi, overvægt og diabetes.

Bogen ”Magtfulde mikrober” er udgivet af Politikens Forlag, der har doneret et eksemplar til Faglige Seniorer. Du kan vinde bogen, der koster 300 kroner hos boghandleren.

Først publiceret: fredag 15. november 2019
Artiklen er sidst opdateret lørdag 20. februar 2021 kl. 13:38

Emner: