Meny Solrød får ros for sit initiativ til at stroppe hamstring.

Butik til hamstrende kunder: I bliver afvist

Det er urimeligt at købe tyve pakker gær, lyder det fra Meny-købmand. Han har givet sine medarbejdere besked på at afvise kunder, der hamstrer.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

“Vi vil AFVISE kunder som hamstrer”.

Sådan lyder beskeden fra supermarkedet Meny i Solrød i et Facebook-opslag, der i skrivende stund er delt mere end 80 gange. Kommentarsporet er propfyldt med begejstrede kunder, der roser butikken for initiativet.

Det er Købmand Lars Nielsen, der har taget beslutningen.

“Jeg synes, vi har en forpligtelse til at sikre, at alle i Solrød har en chance for at få almindelige dagligvarer. Der er jo ingen varemangel, så det er noget pjat at gå sådan amok”, siger han til A4 Nu.

Efter statsministerens tale til nationen i går aftes, kunne flere medier berette om dagligvarebutikker, der blev stormet af panikslagne kunder, som rev alt ned fra hylderne. Lars Nielsen fortæller dog, at Meny Solrød ikke har haft nogen problemer med oprørte kunder eller konfrontationer, som man har set i flere andre steder i landet.

“Vi har afvist to. Folk forstår det helt fint. Vi henstiller bare til, at folk opfører sig pænt, og det har de gjort. Det har ikke været nogen sensationer eller slåskampe i forretningen her”, siger købmanden.

Ifølge Meny-lederen er kommunikation et nøgleord i den situation, landet befinder sig i.

“Det er et forebyggende initiativ. Vi har meldt det ud, så der ikke er nogen, der tænker ”nu går vi ned og plyndrer supermarkedet”. Vi har masser af varer. Der er vitterligt ingen grund til at hamstre – det er fuldstændig unødvendigt. Der er masser af varer på lagre rundt omkring og vores eget baglager er fyldt godt op”, fortæller Lars Nielsen.

Forsøgte at købe vognfuld med toiletpapir

Hvad har dem, I har afvist, forsøgt at hamstre?

“Det er især toiletpapir, og så har der været en enkelt med gær”.

Hvor meget toiletpapir forsøgte de at tage med sig hjem?

“Jeg talte ikke – en vognfuld eller deromkring”.

Hvor går grænsen for at hamstre?

“Jeg har sagt til medarbejderne, at det er en individuel vurdering. Hvis der kommer en med to-tre pakker gær, synes jeg, det er fair nok. Vi har solgt 32 kilo gær i dag, hvilket svarer til, at alle har taget en pakke gær eller to med. Det, synes jeg, er rimeligt. Jeg synes til gengæld ikke, det er rimeligt, hvis folk kommer med ti eller tyve pakker gær. Det samme med toiletpapir – man må tage til eget forbrug”, siger Lars Nielsen.

Begejstrede kunder

Købmandens standpunkt over for varehamstring er blevet rigtig godt modtaget på sociale medier.

“Hvor er det godt at høre at I vil afvise hamstring, man frygter jo der ingen varer er til os der er på arbejde og først er sent hjemme”, lyder en kommentar til butikkens Facebook-opslag.

“Burde de også gøre i alle de andre butikker”, skriver en anden.

Meny Solrød har også taget andre tiltag som reaktion på COVID-19-pandemien. Blandt andet har de opsat håndsprit flere steder i butikken og afskaffet kontantbetalingen ved næsten alle kassebånd. Ældre og udsatte medarbejdere er blevet sendt hjem.

Denne besked har Meny i Solrød lagt på Facebook – du kan give et like her

Først publiceret: torsdag 12. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:38

Emner: