Du kan vinde bogen "Den røde tråd", der koster 199 kroner.

Vind bogen om arbejdernes historie: Den røde tråd

Med udgangspunkt i blandt andre tre tidligere statsministre fortæller bogen "Den røde tråd" om arbejderbevægelsens historie helt fra starten i 1871 og frem til i dag. Se hvordan du kan vinde bogen.

Senest opdateret: onsdag 7. april 2021

KONKURRENCEN ER SLUT: Vindere er Lisbet Jeppe-jensen, Næstved, og Kurt Koksby Jensen, Slagelse.

Arbejderbevægelsens snart 150-årige historie er emnet i en ny bog fra forfatteren Bjarne Henrik Lundis.

Med udgangspunkt i blandt andre tre tidligere statsministre Thorvald Stauning, Jens Otto Krag og Anker Jørgensen fortæller bogen “Den røde tråd” om arbejderbevægelsens historie helt fra starten i 1871 og frem til i dag.

En historie fra dengang, da arbejdere ikke blev regnet for noget, til at de sammen kæmpede for at få både sociale, faglige og politiske rettigheder .

Arbejderne – som vi i dag kalder lønmodtagere – har i høj grad været med til at præge og udforme det danske velfærdssamfund.

Anker er et forbillede

En af bogens hovedpersoner er den tidligere statsminister Anker Jørgensen, som er den eneste regeringschef herhjemme, som hele landet kom på fornavn på.

Bjarne Henrik Lundis mødte Anker Jørgensen, da han senere flyttede til København og blev formand for DSU i “Ankers kreds” på Vesterbro.

For ham står Anker Jørgensen stadig som lidt af et forbillede.

I bogen ”Den røde tråd” er der interview med Claus Jensen, formand for Dansk Metal og Majbrit Berlau, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation. I bogen svarer de på spørgsmålet om vi stadig kan tale om en egentlig arbejderbevægelse, om hvordan forholdet mellem fagbevægelsen og politikere er i dag, og om hvor fagbevægelsen er på vej hen.

Bogen ”Den røde tråd”udkommer på Forlaget Sidespejlet og koster 199 kroner.

 

Først publiceret: mandag 7. september 2020
Artiklen er sidst opdateret onsdag 7. april 2021 kl. 15:21