Bogen er fyldt med 100-vis af billeder og fortællinger fra København i 1960'erne.

Kæmpe fotobog om København i de glade 60’ere?

Sporvogne, stormagasiner og Strøget. Ny bog fortæller om københavnerne i 1960'erne. Det er en moppedreng på næsten 400 sider sprængfyldt med fotos og gode historier.

Senest opdateret: onsdag 7. april 2021

I 1960’erne er der fuld fart på udviklingen i København. Optimismen er stor, forbruget stiger, og nye byggerier kommer til.

Men det er også et årti, hvor kontrasterne i københavnernes hverdag bliver tydeligere og større.

Der er en verden til forskel på det liv, der føres i de små, saneringsmodne lejligheder og livet i de moderne boliger, hvor der i budgettet også er plads til bil og ferier.

Forfatterholdet bag den spritfriske fotobog ”København – 1960’erne” har bestræbt sig på at få hele spektret med, så alle sociale grupper er repræsenteret i både ord og fotografier. Både brokvarterenes familier og den royale familie er med i bogen.

Bogen “København 1960’erne” præsenterer i fotografier og ledsagende tekster den store forandring, byen og befolkningen gennemgik i løbet af årtiet. Studenteroprøret, hippiebevægelsen, SAS Royal Hotel og Den Lille Havfrue, der mister hovedet. Kongeligt bryllup og Københavns 800 års byjubilæum.

De glade tressere

Forfatterne kommer vidt omkring i deres alsidige beskrivelse af livet i hovedstaden i de glade tressere.

Etnolog Lene Floris har redigeret bogen, og hun har også selv bidraget med tekster. Sammen med de øvrige forfattere og fagfolk har hun gennemgået flere tusind fotografier og udvalgt de bedste. Bogen bygger på ny kulturhistorisk viden og er skrevet af kompetente skribenter, der har stor viden om Københavns udvikling og kultur.

Forlagsredaktør Ole Sohn fortæller, at det har været en glæde at samarbejde med nogle af de førende forskere og formidlere af kulturhistorie om projektet med at fortælle københavnernes historie med fotos som omdrejningspunkt.

Det er Turbine Forlaget, der udgiver ”København – 1960’erne”. Bogen er netop udkommet og koster 349,95 kroner og kan købes her.

Turbine Forlaget har doneret 3 bøger, som Faglige Seniorer sætter på højkant i konkurrencer.

Følgende har vundet bogen: Britt Petersen, Viby Sj., Jens Christensen, Skanderborg, og Linda Laustsen, Taastrup.

 

Først publiceret: fredag 9. oktober 2020
Artiklen er sidst opdateret onsdag 7. april 2021 kl. 15:19

Emner: