”Falling” er et intimt drama om en mands forhold til sin konservative, aldrende far, der flytter fra landet til byen for at bo med sin homoseksuelle søns familie.

Ny Viggo Mortensen film: Det svære forhold til demensramt far

Viggo Mortensen debuterer som instruktør med filmen ”Falling”, der er intimt drama om en mands forhold til sin aldrende far. Se hvordan du vinder billetter.

Senest opdateret: onsdag 7. april 2021

Konkurrencen er slut. Vinderne er Allan Ochwat, Fredericia og Annette Bjørn Madsen, Årslev.

Dansk-amerikanske Viggo Mortensen har opnået bred anerkendelse for et hav af forskelligartede karakterer i adskillige kritikerroste film.

Nu debuterer han som instruktør på filmen “Falling#, der delvist er baseret på reelle begivenheder og samtaler fra Mortensens egen opvækst.

”Falling” er et intimt drama om en mands forhold til sin konservative, aldrende far, der flytter fra landet til byen for at bo med sin homoseksuelle søns familie.

”Min far har været en overvældende tilstedeværelse i min mors liv, og deres bitre skilsmisse da jeg var 11 og mine brødre var 8 og 6, forandrede os alle tre markant. Vores fars skygge hang over det nye hjem, vi skabte med vores mor i årene efter, hvor de også begge fandt nye partnere. I tiden omkring min mors død, var min far i de tidlige stadier af demens. Han var begyndt af og til at forveksle mig med sin egen far, og gled nu og da ind i sin fjerntliggende fortid som barn og ung i Danmark,” fortæller Viggo Mortensen.

Op og nedture gennem 40 år

I filmen bor John Peterson – der spilles af Viggo Mortensen – med sin partner Eric og deres adoptivdatter Monica i det sydlige Californien.

Hans far, Willis, er landmand, og hans holdninger og opførsel kommer af en langt mere traditionel tid og familiemodel.

Da Willis rejser til Los Angeles for at besøge Johns familie og lede efter et sted at gå på pension, kolliderer deres to verdner.

Willis’ opførsel kan både være bidende og sjov – med udbrud der chokerer hans liberale familie. Det gør ham elskelig for barnebarnet Monica.

Men det bliver næsten for meget for John, da der rippes op i gamle sår og nye skabes undervejs.

Willis’ hukommelse forsvinder hastigt, og hans tanker ledes tilbage til hans første kone, Gwen: en kærlighed der stadig har et solidt tag i ham en hel menneskealder senere.

Imens far og søn konfronterer de omstændigheder, som har skabt splittelse mellem dem, ser vi op- og nedturene i deres forhold gennem 40 år, og deres forskellige erindringer om Johns mor, Gwen: fra mørke til lyse tider, fra vrede og jalousi over accept, latter og den hårdt tilkæmpede gunst.

”Falling” er optaget i Ontario i Canada og har allerede høstet international ros i forbindelse med internationale filmfestivaler.

Se trailer for “Falling”

 

Først publiceret: mandag 16. november 2020
Artiklen er sidst opdateret onsdag 7. april 2021 kl. 15:18