Filmen fra Sundhedsstyrelsen er et skulderklap til alle, der har har været med til at holde smitten nede under corona-epidemien. Blandt andet de ældre, der har isoleret sig for familie og venner.

Skulderklap-video: Sundhedsstyrelsen roser danskerne for corona-indsats

I ny film giver Sundhedsstyrelsen skulderklap til danskerne for at gøre det godt under corona-epidemien - og husker os på, at vi fortsat skal holde smitten nede, selv om vi er ved at være trætte af mundbind, afstand og håndsprit.

Senest opdateret: tirsdag 24. november 2020

Måske det vi trænger allermest til, mens corona-epidemien hærger: Et skulderklap for, at vi faktisk har været gode til at følge myndighedernes råd og dermed holde smitten nede.

Nu lancerer Sundhedsstyrelsen en kampagne, der netop er en påskønnelse af danskernes indsats. Og samtidig en påmindelse om, hvor vigtigt det er at holde fast i alt det, vi har lært. Uanset om man er senior, ung eller børnefamilie.

”Fordi vi har fulgt anbefalingerne, har vi kunnet holde epidemien under kontrol. Men det er hårdt i længden, og mange er ved at være trætte. Derfor skal den nye kampagne i højere grad motivere os alle til at holde fast,” forklarer enhedschef i Sundhedsstyrelsen Niels Sandø.

Indtil nu har kampagner mest handlet om at instruere danskerne , hvad vi skal og må gøre for at undgå smitte. Vi kender alle de blå plakater, bannere og film, som har husket os på de forskellige råd og anbefalinger siden marts.

Se Sundhedsstyrelsens film “Vi kan godt” – (varighed 1 minut).

Hyldest til hverdagens helte

Den nye kampagne er en venlig påmindelse om, hvad vi kan gøre for at holde smitten nede, men den er frem for alt en anerkendelse til befolkningen for at have gjort det godt, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

Kampagnen henvender sig til den brede befolkning og en en specifik målrettet de unge. I en film henvendt til den brede befolkning er hyldes hverdagens helte, som følger rådene, også selvom det kan være kedeligt i længden.

Kampagnen kører året ud på TV, radio, i biografer samt en lang række sociale og digitale kanaler.

Hvad mener du?

Har vi alle sammen fortjent et skulderklap for vores indsats for at holde corona-smitten nede? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

Først publiceret: mandag 23. november 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 24. november 2020 kl. 22:49

Emner: