Til marts kan du få de resterende 2 ugers feriepenge udbetalt.

Nu kan du få dine sidste feriepenge

Politisk aftalt betyder, at du snart kan få dine sidste 2 ugers indefrosne feriepenge.

Senest opdateret: fredag 5. marts 2021

Har du optjent feriepenge fra 1. september 2019 til 31. marts 2020, er dine feriepenge blevet indefrosset. I efteråret 2020 har det været muligt at få udbetalt 3 ugers indefrosne feriepenge.

Regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet er netop blevet enige om, at de resterende indefrosne feriemidler skal udbetales til foråret 2021.

Regeringen forventer, at der vil blive udbetalt cirka 24 millioner kroner efter skat, når de sidste 2 ugers feriemidler skal udbetales.

Hvor meget kan jeg få?

Har du fået udbetalt 3 uges feriepenge inden fristen 1. december 2020, har du 2 uger tilbage, som du kan få til marts.

Har du ikke fået udbetalt dine indefrosne feriepenge i efteråret 2020, udgør dine resterende feriemidler op til fem ugers ferie.

Bliver udbetaling modregnet i offentlige ydelser?

I aftalen står der:

Udbetalingen vil derfor være frivillig og beskattes som almindelig indkomst. Udbetalingen vil ikke medføre fradrag i indkomstoverførsler mv. – dette gælder dog som udgangspunkt ikke i situationer, hvor en ydelse er blevet påvirket i forbindelse med indbetaling til Feriekonto eller anden feriekasse. Det undersøges derfor, om der kan findes en løsning for disse borgere.

Dette er ikke nærmere beskrevet i aftalen, som kan ses her. 

Sådan får du pengene

Du kan anmode om dine feriepenge i slutningen af marts, og det vil igen ske digitalt på borger.dk.

Hvad sker der, hvis jeg ikke hæver pengene?

Hvis du ikke bestiller udbetaling af feriemidlerne, bliver de stående i Lønmodtagernes Feriemidler, som forrenter pengene frem til udbetaling, når du når pensionsalderen. Du kan også lade dem stå efter pensionsalderen og forrente sig til den dag, du skal bruge dem.

Lønmodtagernes Feriemidler er en fond, der forvaltes af LD Fonde, der også forvalter fonden Lønmodtagernes Dyrtidsmidler.

Feriepenge, der står i Lønmodtagernes Feriemidler, bliver udbetalt til boet ved dødsfald.

Følg med i nyhedsbrevet

Når der er nyt om udbetalingen, fradrag i offentlige ydelser og datoer for udbetaling af de sidste 2 ugers feriepenge, skriver vi om det i nyhedsbrevet.

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet gratis her

Først publiceret: mandag 7. december 2020
Artiklen er sidst opdateret fredag 5. marts 2021 kl. 09:42

Emner: