Jeg tror – jeg håber – at påsken bliver vores vendepunkt. Ikke en afslutning. Men et vendepunkt," sagde Mette Frederiksen i nytårstalen. Foto: Screenshot fra TV2 News

Statsministeren om corona: Påsken bliver vendepunkt

Statsministeren brugte en del af sin nytårstale til at rose dem der har bygget velfærdssamfundet. Og som står i første række, nå corona kræver sine ofre.

Senest opdateret: søndag 3. januar 2021

Corona-epidemien fyldte godt i nytårstalen, som statsministeren holdt direkte på TV 1. nytårsdag.

Under pandemien kæmper vi for dem – for dig – der har lagt stenene til det samfund, vi andre nyder godt af.

Mette Frederiksen, statsminister

Og Mette Frederiksen tændte et lys i sin 20 minutter lange tale til befolkningen. Påsken bliver et vendepunkt under epidemien, der nu i snart et år har holdt Danmark og verden i et jerngreb.

“Vinteren bliver hård. Men for hver uge, der går, vil stadig flere danskere være vaccinerede. Påskedag er i år den 4. april. Her vil årstiden igen hjælpe os. Vi vil være nået langt med vaccinationerne. Jeg tror – jeg håber – at påsken bliver vores vendepunkt. Ikke en afslutning. Men et vendepunkt,” sagde Mette Frederiksen i nytårstalen.

Der er ingen smutveje

Hun slog fast, at vaccinen er ikke en smutvej til at ophæve restriktionerne. Eller slække på adfærden. Ikke endnu.

Vi har lagt det værste år bag os. Men vi må forvente, at de sværeste måneder er foran os, slog Mette Frederiksen fast.

“Januar og februar vil teste vores udholdenhed. Årstiden er imod os. Flere vil blive syge. Presset på sygehusene er allerede stort. Endnu større på det personale, vi i forvejen skylder så uendeligt meget. Situationen er alvorlig. Derfor har vi forlænget nedlukningen af store dele af samfundet indtil midt i januar,” sagde statsministeren.

Vi kæmper for jer der byggede velfærden

Mette Frederiksen sammenlignede den nuværende corona-epidemi med den spanske syge, der for hundrede år siden kostede titusindvis af danskere livet.

Og hvor forfatteren Martin Andersen Nexø beskrev, hvordan ”Ligvogne kørte i Galop gennem Gaderne for at overkomme de mange Dødsfald.”

“Det viser tydeligt forskellen på dengang og i dag. Dengang manglede det Danmark, som vi har nu. Det velfærdssamfund, som generationer før os har bygget”, sagde hun med adresse til de ældre, der i dag blandt andet sidder på plejehjemmene,

“Under pandemien kæmper vi for dem – for dig – der har lagt stenene til det samfund, vi andre nyder godt af. Og som står i forreste række, når sygdommen kræver sine ofre,” sagde Mette Frederiksen.

Se eller gense statsminister Mette Frederiksens nytårstale her.

Hvad mener du?

Hvad synes du om statsministerens nytårstale? Manglede den noget eller var den helt OK? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

 

Først publiceret: fredag 1. januar 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 3. januar 2021 kl. 12:29

Emner: