Vind en spændende krimi om Hulda og hendes sidste sag.

Mørket ny islandsk krimi

Politiefterforskeren Hulda er 64 år og skal snart på pension. Nu skal hun opklare sin sidste sag i kamp mod uret. Du kan vinde den nye krimi.

Senest opdateret: tirsdag 27. april 2021

Konkurrencen er slut. Vindere er Bente Faurholt Jakobsen, Silkeborg, Anni Jensen, Hedehusene, og Vibeke Mogensen, Odense C.

Den egenrådige Hulda har været politiefterforsker i Reykjavik i årtier.

Hun er dygtig, meget dygtig, men hendes karriere er for længst gået i stå, og hun ser de unge mænd overhale hende indenom.

Nu er det slut. En fremadstormende ung mand skal overtage hendes job og hendes kontor, og Hulda er tvunget til at gå på pension før tid.

Da hendes unge chef giver hende mulighed for at vælge en “cold case” at fordrive den sidste tid med, er hun ikke i tvivl om, hvilken hun skal vælge: sagen om en russisk kvinde, hvis håb om asyl og beskyttelse endte i det kolde, mørke vand.

En hastig politiefterforskning har konkluderet, at der var tale om selvmord, og sagen blev hurtig lukket.

Hulda opdager, at en anden kvinde forsvandt i samme periode. Og at ingen tilsyneladende ønsker at tale med hende om det. Selv hendes kolleger i politiet lader til at ville bremse hendes efterforskning.

Uret tikker, men Hulda vil gøre alt for at opklare sagen – også selvom hun sætter sit eget liv på spil…

Flere bøger på vej

“Mørket” – som krimien hedder –  er skrevet af den islandske forfatter Ragnar Jónasson. Hans bøger har solgt 1,5 millioner eksemplarer verden over og udkommer i 40 lande. Jónasson er vild med den engelske krimiforfatter Agatha Christie og har, siden han var 17 år, oversat 14 af hendes bøger.

“Mørket” er hans første bog på dansk, men du kan glæde dig til flere bøger i serien om Hulda Hermansdottír. Serien er fortalt i omvendt kronologi. I første bind møder vi den ældre Hulda, der skal løse sin sidste sag. I de næste bind bevæger vi os baglæns gennem hendes liv og politikarriere.

Bogen udkom 5. februar og er udgivet af forlaget Gad. Den koster 250 kroner og kan købes her.

 

Først publiceret: tirsdag 2. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 27. april 2021 kl. 15:12