Det er blevet meget populært at sende en hilsen via Giro 413, når nu man ikke kan ses i det virkelige liv.

Fællesskab under corona: Hilsnerne vælter ind til Giro 413

Det er blevet de "gode gamle dage" på Giro 413. Der er så mange lytterønsker under corona, at de hober sig op for værten, Peter Sten.

Senest opdateret: torsdag 11. februar 2021

Det gamle ønskeprogram Giro 413 oplever en stor opblomstring i disse måneder.

Siden 2. bølge af coronaen rullede ind over Danmark i slutningen af 2020, er rigtig mange begyndt at sende hilsener til familie og venner via “Lyden af søndag”, som musikprogrammet søndag eftermiddag også bliver kaldt. 

Skaber fællesskab

“Selv om baggrunden selvfølgelig er kedelig, er det dejligt at opleve, at Giro 413 kan være med til at skabe fællesskab og binde folk sammen i denne tid,” siger værten på Giro 413, Peter Sten.

Værten på Giro 413, Peter Sten, er glad for at programmet styrker fælleskabet under corona-epidemien. Foto: Per Gade Gyldenkærne

De mange hilsner kommer måske netop fordi der lige nu ikke kan holdes runde fødselsdage, bryllupper og mærkedage, og når man ikke kan mødes i det virkelige liv, så kan man da sende en hilsen til familie, venner og bekendte gennem radioen i stedet for.

Ønskerne må puljes

“Rigtigt mange henviser til, at de sender en hilsen gennem Giro 413, nu hvor de ikke kan ses. Jeg har lige løbet det sidste par ugers hilsner igennem, og det er mellem en tredjedel og halvdelen af hilsenerne, der har relation til coronaen,” siger Giro 413-vært Peter Sten.

Faktisk kommer der lige nu så mange ønsker og hilsner, at Peter Sten er i den situation, som Giro 413 var i ’i gamle dage’.

Nemlig at han ikke kan nå at opfylde alle pladeønsker, og derfor i stedet må prøve at pulje dem – for eksempel hvis folk har ønsket den samme kunstner.

Penge går til udsatte børn og unge

Lige som det har været tilfældet siden 1946, sender lytterne et bidrag til Giro 413 i forbindelse med deres hilsner og pladeønsker. Pengene, der kommer ind til ønskeprogrammet på P5, bliver givet videre til projekter, aktiviteter og events for udsatte og socialt dårligt stillede børn og unge under 18 år i Danmark.

Først publiceret: torsdag 11. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret torsdag 11. februar 2021 kl. 21:37