På et plejehjem valgte en læge at bruge vaccine på sig selv, selv om der var otte beboere, der ikke var vaccineret.

Flere læger har taget vacciner til sig selv og ansatte

Berlingske beskriver i artikel en række eksempler på, at læger i Jylland har brugt vacciner på sig selv.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

I en længere artikel fortæller Berlingske, at der er flere eksempler på, at læger i Jylland har valgt at vaccinere sig selv og ansatte med vacciner, der skulle være gået til beboere på plejehjem.

Første eksempel er fra plejehjemmet Mødestedet i Grindsted. Her insisterede lægen, der skulle vaccinere, på først at vaccinere sig selv og to medarbejdere, der var til stede. Og efterfølgende en sekretær, der blev tilkaldt udefra. Det endte med, at der ikke var vacciner nok til to beboere.

I plejehjemmet Lyngparken i Varde insisterede en læge på at få fire vacciner til sig selv i stedet for at vaccinere de ansatte på plejehjemmet. Om det skete eller blev stoppet, ved Berlingske ikke.

Senere på samme plejehjem valgte en læge at bruge vaccine på sig selv, selv om der var otte beboere, der ikke var vaccineret.

Berlingske beskriver også en situation på plejehjemmet Carolineparken, hvor flere læger i en pause vaccinerede hinanden, og hvor den enes ægtefælle kom udefra og fik en vaccine.

Lægeformand: Det er vi kede af

Den ansvarlige for fordeling af vaccinerne i Region Syddanmark, Susanne Lauth, kalder ifølge Berlingske situationen “helt utilstedelig”.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

Og koncerndirektøren i Region Syddanmark, Kurt Espersen, skriver i et brev til De Praktiserende Læger i Syddanmark, at resultatet er, at beboere ikke har fået den vaccination, de skulle.

“Region Syddanmarks værdier sætter ordentlighed, retfærdighed, overholdelse af aftaler og god dialog i højsædet. Ovenstående strider helt imod det – arrogante svar, manglende overholdelse af aftaler, forfordeling af sine egne og lade sårbare, ældre plejehjemsbeboere i stikken. Det er bare ikke en ordentlig og acceptabel adfærd”, skriver han.

Formand for de praktiserende læger i Region Syddanmark, Birgitte Ries Møller, skriver i et svar til Berlingske.

“De praktiserende læger har truffet hurtige beslutninger. Nogle af dem var ikke så gode, og det er vi kede af.”

Hvad mener du?

Hvad er din holdning til, at læger har ladet sig selv, nære medarbejdere og familie vaccinere før andre? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: søndag 21. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 14:42

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.