"Jutlandia" fortæller om de danske sygeplejersker, der arbejdede på skibet under Korea-krigen.

Vind stor historisk bog: Jutlandia – krig, kald og kærlighed

Bogen om det danske hospitalsskib giver et indblik i livet ombord - krigens rædsler, sygeplejegerningen, men også kærligheden. Der blev nemlig hele 16 ægteskaber ud af Jutlandia-ekspeditionen.

Senest opdateret: onsdag 7. april 2021

Konkurrencen er slut: Vinderne er Anni Marian Jensen, Hedehusene, Winnie Sørensen, Odense C og Erik Fiebig, København N.

Forfatteren Helle Juhl, 63, har udgivet en lang række kulturhistoriske bøger og biografier med fokus især på kvinde og deres liv. Og det forsætter hun med i sit nye og stort anlagt værk om det danske hospitalsskib, Jutlandia.

Dansk hospitalsskib

Det danske hospitalsskib ydede humanitær bistand fra Danmark under Korea-krigen fra 1951-1953. Sygeplejerskerne gjorde en kolossal forskel for tusindvis af krigsofre, men deres rolle i krigen og på skibet er ikke tidligere beskrevet. Bogen giver stemmer til de sygeplejersker, der gik forrest og var med til at sætte en ny standard for nødhjælp i krigsramte lande.

Forfatteren Helle Juhls egen mor var sygeplejerske og kunne have været med på Jutlandia, men valgte at blive hjemme og stifte familie i stedet.

“Jutlandia – krig, kald og kærlighed” giver et enestående indblik i livet ombord på det flydende hospital, både hvad angår krigens rædsler, kaldet til sygeplejegerningen, men også kærligheden. Der kom nemlig hele 16 ægteskaber ud af Jutlandia-ekspeditionen, og så er bogen ikke mindst gennemillustreret med private billeder og dagbogsnotater fra sygeplejerskerne samt billeder fra Sygeplejehistorisk museum.

Køb bogen

“Jutlandia – krig, kald og kærlighed” er udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof og koster 349,95 kroner. Den kan bestilles HER

Først publiceret: mandag 22. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 7. april 2021 kl. 15:00

Emner: