Hvis du ser corona vaccine til salg på nettet, så hold dig langt væk fra det. Det er både dyrt, ulovligt og nyttesløst, siger Politiet.

Politiet advarer: Køb ikke corona-vaccine på nettet

Politiet har slået en advarsel på på Facebook: Svindlere sælger falske vacciner på nettet.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Politiet advarer den danske befolkning mod at tro på tilbud om coronavaccine på nettet.

På Facebook skriver Politiet:

LAD VÆRE MED AT PRØVE AT KØBE COVID-19-VACCINER PÅ NETTET

De fleste danskere glæder sig til, at foråret kommer, alle COVID-19-vaccinerne er givet, og vi forhåbentlig kan begynde at mødes og gå ud sammen igen. Mange vil nok også gerne fremskynde processen så meget som muligt, og det er der desværre svindlere derude, som er klar til at lukrere på.

Vi har endnu ikke set tilfælde i Danmark, men andre steder i Europa har man set eksempler på kriminelle, som forsøger at slå plat på folks corona-træthed ved at sælge falske vacciner.

Får man et sådan tilbud, skal man takke nej og melde det til politiet. For det første er der ikke tale om rigtig vaccine, men højst sandsynligt en efterligning eller en rigtig ampul fyldt med en anden væske, for det andet kan de falske vacciner koste op imod 3000 kroner. Så det er både dyrt, ulovligt og nyttesløst.

I Danmark (og i resten af EU) bliver COVID-19-vacciner udelukkende uddelt af sundhedsmyndighederne, så hvis du får tilbud om at købe dem andetsteds, er du ved at blive snydt.

Du kan se Politiets opslag her:

Først publiceret: tirsdag 2. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:27