Charlotte Weitze har skrevet en fuldstændig eventyrlig roman. Foto: Lea Meiland.

Vind bogen: Ny eventyrlig slægtshistorie “Rosarium”

Vær med i konkurrencen om ny eventyrlig slægtsfortælling om mennesker og planter og alt midt imellem.

Senest opdateret: onsdag 10. marts 2021

Konkurrencen er slut. De heldige vindere er:
Poul-Erik Malmberg, København S, Lone Møller, Græsted og Mona Schwenker, Ribe.

Rosarium er en fortælling om en ung pige, der slår rod i skoven, et kloster fuld af nonner, der lever af lysnæring, og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber. Det er en fortælling om at bære kimen til en livsform, hvor mennesker og natur indgår i en mere organisk sammenhæng.

Charlotte Weitzes nye roman er en slægtshistorie, der strækker sig fra begyndelsen af det 20. århundrede, til nutidens USA og videre ind i fremtiden.

Den smukke forside på Charlotte Weitzes eventyrlige roman.

I første del flygter bror og søster fra krigen og ud i skoven. Det er en urskov og zarens jagtrevir, og mens søster langsomt glemmer sit sprog, bliver hun mere og mere en del af det organiske liv, der udfolder sig dér. Zarens søn interesserer sig for botanik og bliver betaget af det grønlige væsen, søster er blevet, da han senere finder hende under en jagt.

I anden del får vi fortællingen om søsters barn, som botanikeren Johanne, født Johannes, møder på et kloster under en videnskabelig rejse. Formålet er at indsamle planter fra forskellige kontinenter for at bevise teorien om urkontinentet Pangæa.

Johanne bliver forælder til Viola og Lilly, som vi møder i tredje del, hvor de efter års adskillelse mødes i USA for at fejre Johannes 100 års fødselsdag. Men da de når frem til Johannes hus, er fødselaren er forsvundet, og spørgsmålet om, hvad Johanne har gået og rodet med i sit drivhus, synes at vokse sig større.

Rosarium udkom 24. februar 2021 på Gutkind forlag, og koster 299,95 kroner.

 

 

 

 

Først publiceret: tirsdag 2. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 10. marts 2021 kl. 14:05