Mange ældre har været isoleret fra deres familie og venner siden begyndelsen af epidemien. Nu kan de igen få besøg.

Nu kan beboere på plejehjem igen få besøg

Pårørende kan nu besøge kære på plejehjem, hvor mere end 80 procent af beboerne er vaccinerede, lyder det ny fra Sundhedsstyrelsen.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Det er nu muligt at beboere på plejehjem kan få længe ventet besøg.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at besøgsrestriktionerne hæves på de plejehjem, hvor mere end 80 procent af beboerne er vaccineret.

Det er dog fortsat op til en konkret vurdering, om anbefalingen følges.

Danmark åbner op

Fra 6. april lempes restriktionerne i Danmark:

Forsamlingsforbuddet hæves til 10 personer udendørs. Det bemærkes, at sundhedsmyndighederne stadig har de samme anbefalinger om max 5 personer i hjemmet og begrænsning af social kontakt mv.

Forsamlingsforbuddet hæves for udendørs idræt-, fritids- og foreningsaktiviteter i organiseret regi fra 25 til 50 personer

Der åbnes for udendørs gudstjenester mv. med op til 50 personer. Dette ændrer ikke på de gældende regler for indendørs gudstjenester mv.

”Mange ældre har været isoleret fra deres familie og venner siden begyndelsen af epidemien. Der er ingen tvivl om, at det vil have stor betydning for den enkelte, at de nu kan mødes med deres familie og venner igen. De skal ikke længere være bekymrede for at blive alvorligt syge eller indlagt på sygehus. Et kram og igen at være tæt sammen med ens nærmeste kan jo gøre en kæmpe forskel for, hvordan de har det,” siger Bolette Søborg, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Personale kan kan undlade test

Hvis mere end 80 procent af beboerne på institutionen er færdigvaccinerede, behøver vaccineret personale, der arbejder på blandt andet plejehjem, plejeboliger, aflastningspladser og sociale institutioner, ikke længere at lade sig teste regelmæssigt, hvis de selv er færdigvaccineret og ikke har symptomer på COVID-19.

Mere end 600.000 danskere er nu vaccineret første gang.

På plejehjemmene er de fleste ældre beboere færdigvaccinerede, og dermed godt beskyttet mod COVID-19.

Det samme gælder for en stor del af personalet på blandt andet sygehuse, plejehjem og sociale institutioner.

Hvad mener du?

Er det OK, at pårørende og venner igen kan besøge beboere på plejehjem?

Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: fredag 19. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 14:41