Claus Holm, som vi kender fra TV, kommer med nye bud på en udendørs frokost til Faglige Seniorers medlemmer.

Tips fra TV-Kokken Claus Holm: Gode ideer til udendørs frokost

Skal i udenfor og spise og nyde noget godt for madkurven, så prøv noget andet end rugbrødsmadder. Se TV-kokken Claus Holms bud på skøn udendørsmad.

Senest opdateret: onsdag 24. marts 2021

Når frokosten flytter ud i haven eller i naturen, så kan det være sjovt at fylde madkurven med lidt andet end de normale rugbrødsmadder.

TV-kokken Claus Holm har være i tænkeboksen og fundet på gode ideer til lækre små frokostretter, hapser og tapas til Faglige Seniorers medlemmer.

Velbekomme!

Rullet pizza med kebab kød og rød peberfrugt

1 rulle pizzadej

1 pakke frossen kebab kød – der er både okse og kylling

1 peberfrugt rød

1 dl reven cheddar

Salt og peber

Hvidløgs olie

1 rødløg pillet

1 stk. bok choi grøntsag

1 glas tomatsovs med basilikum

Sådan gør du:

Bag dejen af på panden med hvidløgsolie- steges hårdt på den ene side- og vendes efter 5 min- vendes et par gange- krydres – vendes den sidste gang. Kom kødet på -så det bliver lun sammen med tomatsovsen

Først sovs – så kødet- så løg, peberfrugt og ost – bages i ovn små 10 min ved 160 grader – rulles i papir og spises til frokost

Små pies med chili con carne eller det nu har

Piedej:

450 gram mel

180 gram koldt smør

1 æg + salt

2 dl vand

Det hele blendes i ca. 1½ min. til det er kørt sammen. Æltes lige til sidst med hænderne og så på køl i en times tid. Herefter beslutter du, om det skal være en stor form eller nogle små

Rulles ud i ca. 1½ cm tykkelse. Ligges i tærteform, som er smurt godt – lav et låg af resten af dejen. Men først skal den fyldes med kød og grøntsager

Lav to små huller i toppen, så dampen kan komme ud. Tag lidt af den overskydende dej, så laver vi lige to små ringe, som en lille skorsten, pensl med æg og lidt salt. Bages i ovn ved 170 grader ca.1 time og 15 min.

Æggewraps med hjertet til konen, kæresten eller koen!

Det skal du bruge:

2 økologiske æg

1/4 agurk i stave

Lidt kål

2 skiver spegeskinke/tun fra dåse /eller et stykke steg fra i går

4 spsk. skyr

1 bdt. dild

Salt

1 spsk. hakkede mandler

Sådan gør du:

Æggene slås ud på en varm pande, og der røres rundt med en gaffel, så blommer og hvider blot blandes. Steges som en pandekage i ca. 2 minutter på begge sider

Læg et stykke bagepapir på dit skærebræt, herpå lægges pandekagen og på toppen af den lægger du, agurk i stave, lidt kål, lidt spegeskinke, lidt skyr og dild, krydres med salt og lidt hakket mandler

Kan spises med det samme, eller rulles i bagepapir, en snor omkring, afsted på job eller andet. Husk lige hjertet og den lille søde besked på papiret.

Kan lunes i bagepapir på en varm kogeplade. Direkte på pladen i 1-2 minutter, du skal være opmærksom på at rulle den konstant, imens den er på kogepladen.

Pitabrød på pladen

Det skal du bruge:

4 fuldkorns pitabrød

Sennep

Lidt reven gulerod

Lidt reven kål

4 små hakkebøffer- evt. fra dagen før

1 stk. løg skåret i tynde skiver

4 spejlæg eller røræg af økologiske æg

Sådan gør du

Pitabrødet flækkes og smøres med sennep på begge sider. Kom lidt reven gulerod og kål i det ene låg, herpå den stegte hakkebøf, spejlægget eller røræg, hvis du har lyst til det, og læg så pita-låget på

Først publiceret: onsdag 24. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 24. marts 2021 kl. 15:47

Emner: