"Piger i trøjen" med Kirsten Walther og Dirch Passer er en af påskens gode film på TV2 Charlie.

Senior-TV: Det kan du glæde dig til at se på TV i påsken

Påskekurven er stopfuld med film hos DR og TV2 i påsken. Glæd dig til masser af nye og gamle film samt gode serier og dejlig underholdning.

Senest opdateret: onsdag 14. april 2021

TV-påskekurven fra DR og TV2 er fuld af masser af gode film, tv-serier og underholdning.

Det kan vælges og vrages mellem både nye og gamle danske film, klassiske westernfilm, lystspil og komedier og ikke mindst tv-serier som “Sommerdahl” og “Prins Joachim fortæller”.

Der er ingen grund til at kede sig, selv om de store påskefrokoster måske er corona-aflyst i år.

God TV-fornøjelse!

Torsdag 1. april kl. 17.05: Berømt slagsmål

“Kom til Alaska”.

Torsdag 1. april kl.17.05 på DR2: “Kom til Alaska” med John Wayne og Stewart Granger.

Et festfyrværkeri af en westernkomedie fra 1960. Omkring år 1900 af Alaska centrum for guldgravere og eventyrere. Det kan gå voldsomt til – især når en smuk pige er indblandet. Især filmens afsluttende slagsmål er gået over i filmhistorien.

Torsdag 1. april kl. 20.20: Berømt ur-scene

“Olsen-Banden går i krig”

Torsdag 1.april kl.20.40 på TV2: “Olsen-Banden går i krig”.

I denne 10. Olsen-Bande film fra 1978 kommer Egon Olsen ud fra fængslet med dårlige nyheder for Danmark og danskerne. Fællesmarkedet har udset Danmark til at blive udstykket til et ferieland. En række scener foregår i tårnet på Københavns Rådhus og i filmens berømteste scene står Egon Olsen bagbundet uden på rådhusuret.

 

Torsdag 1. april kl. 21.50: En rigtig Clausen-film

“Mennesker bliver spist”.

Torsdag 1. april kl.21.50 på DR1: “Mennesker bliver spist” med Erik Clausen og Bodil Jørgensen.

Den danske spillefilm fra 2015 er en rigtig Erik Clausen film. Herluf og Ingelises ægteskab er blevet lidt rutine, indtil Herluf en dag begynder at glemme ting. Da han begår en fejl på værksted, hvor han arbejder, udløser den en kæde af reaktioner, der får Ingelise og familien til at indse, hvor meget de savner ham.

 

Torsdag 1. april kl. 22.00: Bagom Olsen-Banden

Olsen-Banden for altid”. Foto: Rolf Konow.

Torsdag 1. april kl.22.20 på TV2 Charlie: Dokumentaren  “Olsen-Banden for altid”.

Kan du ikke få nok af Olsen-Banden, så genudsender TV2 Charlie her begge afsnit af deres dokumentar fra 2018 om den berømte filmserie. Dokumentaren blev skabt i anledning af 50 års jubilæet for den første film, og en lang række af skuespillerne medvirker og fortæller om deres roller i filmene.

Fredag 2. april kl. 20.00: Kongelig tv-serie

Prins Joachim fortæller om Danmarks grænser.

Fredag 2. april kl.20.00 på DR1,  tv-serien “Prins Joachim fortæller” om vores grænser.

På sin rejse rundt i Danmark fortæller prins Joachim denne gang  om hvordan vikinger spredte skræk og rædsel rundt omkring i Europa, da Danmark var en stormagt og til i dag hvor vi er en miniput-nation.

 

 

Lørdag 3. april kl. 14.35: Panduro-lørdag

“Hjemme hos William”.

Lørdag 3. april kl.14.35 på DR2. Dansk TV-spil af Leif Panduro fra 1970: “Hjemme hos William”.

Leif Panduros TV-spil bjergtog danskerne i 1970’erne. Et af de mest populære var “Hjemme hos William” med Henning Moritzen i hovedrollen som den anerkendte moderne arkitekt, der byggede kirker og humane fængsler, men som havde sværere ved at administrere sit privatliv. Andre medvirkende er Lykke Nielsen, Finn Storgaard, Søren Elung Jensen og Birgitte Price.

 

Lørdag 3. april kl. 21.20: Ny dansk komedie

“De frivilige”.

Lørdag 3. april kl.21.20 på TV2: dansk komedie fra 2019 “De Frivillige” med Anders Matthesen og Jacob Lohmann.

Den danske erhvervsmand Markus Føns er kommet i fængsel og sidder sammen med fængslets svageste indsatte. I afdelingen har de et fængselskor, hvor den indsatte Niels er selvudnævnt korleder. Der går ikke længe, før Markus ligger i åben kamp med list, tyranni og højskolesange med Niels om pladsen i toppen af hierarkiet.

 

Søndag 4. april kl. 16.00: Moderne musical

The Greatest Showman”.

Søndag 4. april kl.16.00 på DR1: Musicalen “The Greatest Showman” fra 2017 med Hugh Jackman og Michelle Williams.

DR1 skruer op for en af de bedste nyere musicals, når de viser filmen om showmanden P.T.Barnum, der skaber et cirkus i 1800-tallet, hvor der optræder “monstre” som dværge og skæggede damer. Barnum opnår især succes, da han bringer den svenske sangerinde, Jenny Lind, til USA.

 

 

 

Søndag 4. april kl. 21.20: Bille August Film

“Lykke-Per”.

Søndag 4.april kl.21.10 på TV2 vises Bille Augusts filmatisering af “Lykke-Per”.

Filmen handler om den unge Peter, der tager afstand fra sit dybt religiøse, jyske ophav og drager til København. Her forsøger han at realisere sine visioner om vind- og bølgeenergi, samtidig med han forelsker sig i den jødiske Jakobe Salomon. Da Henrik Pontoppidan udgav romanen i 1898 var den med til at indbringe ham Nobelprisen i litteratur.

 

Søndag 4. april kl. 21.00: Sommer-krimi

“Sommerdahl”.

Søndag 4. april kl.21.00 viser TV2 Charlie den danske krimiserie “Sommerdahl”:

2.sæson af TV2 Charlies krimiserie med Peter Mygind i hovedrollen har været en stor succes. Der har været rigtig høje seer-tal til hvert eneste afsnit, og foruden påske-afsnittet, venter der endnu to afsnit i denne sæson af “Sommerdahl”.

Søndag 4. april kl. 21.50: Morten Korch-film

“Mosekongen”.

Søndag 4. april kl. 21.50 viser TV2 Charlie en rigtig Morten Korch folkekomedie, “Mosekongen”.

Den smukke Poul Reichhart spiller hovedrollen i “Mosekongen” fra 1950 sammen med dejlige Tove Maës, Peter Malberg og Johannes Meyer. Handlingen finder sted ved den gamle herregård “Kærholm”, hvor den skruppelløse Jelling er ude på at få fingrene i godsejernes elskede mose, samtidig med at godsejerens nevø, Jørgen Munk (spillet  af Poul Reichhardt) er uskyldig fængslet for overfald.

Mandag 5. april kl. 16.10: Ny-indspilning

“Mordet i Orientekspressen”.

Mandag 5. april kl.16.10 viser DR1 Agatha Christies krimi “Mordet i Orientekspressen”.

Ikke mange krimier har været indspillet så mange gange som “Mordet i Orientekspressen”, men det forhindrede ikke Englands berømte Kenneth Branagh i at gøre det igen i 2017. Med sig selv i rollen som mesterdetektiven Hercule Poirot og med en sværm af kendte navne som Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, osv. i de andre roller.

Mandag 5- april kl. 17.55: Western-klassiker

“Syv mænd sejrer”.

Mandag 5. april kl. 17.55 på DR2 kommer westernklassikeren fra 1960, “Syv mænd sejrer”.

Yul Brunner, Charles Bronson, Robert Vaughn, James Coburn og Steve McQueen har hovedrollerne i den klassiske og spændende film, hvor en fattig mexicansk landsby hyrer syv retskafne mænd til at tage kampen op mod en overmagt på 100 mænd.

 

 

 

Mandag 5. april kl. 20.00: Fejrer friheden

Mandag 5. april kl.20.00 på DR1 fejres 75-året for Bornholms frihed.

Johannes Langkilde er vært i studiet for at markere 75-årsdagen for, at de sidste 7.000 russiske soldater endelig sejlede fra Bornholm efter næsten et års tilstedeværelse på klippeøen i 1945-46.

I den direkte udsendelse fra Rønne fejres jubilæet med gæster, der husker tiden med russerne samt kunstnere, der er vokset op på øen.

 

 

Mandag 5. april kl. 21.30: Lystspil med Dirch

“Piger i trøjen”.

Mandag 5.april kl. 21.30 slutter TV2 Charlie påsken af med lystspillet “Piger i trøjen”.

Birthe Tove og Ulla spiller sammen med Dirch Passer, Kirsten Walter og Karl Stegger i komedien om oversergenten Vasby (Dirch Passer), der får sig lidt af et chok, da han opdager, at det nye Hold 3 alle består af piger. “Piger i trøjen” blev indspillet i Sandholmlejren ligesom en lang række af soldaterkammerater-film også blev.

Stream tv i påsken

Nåede du ikke at se den roste norske dramaserie “Atlantic Crossing”, som netop er sluttet på DR1? Fortvivl ikke, for du kan stadig nå at se den fantastiske serie frem til oktober på streaming.

Så påsken er måske tiden, hvor du skal lære at streame tv.

Se HER hvordan man streamer gratis fra f.eks. DR’s store bagkatalog med uanede mængder af film, serier og spændende programmer.

 

Først publiceret: mandag 29. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 14. april 2021 kl. 18:48

Emner: