Færøerne har mange utroligt smukke steder at besøge.

Er du vaccineret? Kom GRATIS til Færøerne

Fra i morgen den 1. april - og det er ingen aprilsnar! - kan der søges om gratis envejs-billet til Færøerne via Visitfaroeislands hjemmeside. Tilbuddet er især henvendt til ældre og sundhedspersonale.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Færdigvaccinerede danskere kan søge om at få del i 1.000 gratis envejs-billetter til Færøerne med Smyril Line eller Atlantic Airways.

Fra april skal færdigvaccinerede danskere nemlig ikke i karantæne.

Det er Færøernes Turistråd, Visit Faroe Islands, der kommer med det usædvanlige tiltag for at tiltrække færdigvaccinerede danskere.

Der er tale om envejs-billetter med enten det færøske rederi Smyril Line, der sejler fra Hirtshals, eller øgruppens flyselskab, Atlantic Airways, der flyver fra Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn.

Starter 1.april

Tilbuddet gælder rejse til Færøerne fra 1. april og frem til 13. juni. Modtagerne af billetter skal selv betale hjemtransport og klare indkvartering.

Fra 1. april kan færdigvaccinerede danskere rejse til Færøerne uden at skulle i obligatorisk karantæne i seks dage. Visit Faroe Islands giver i den anledning 1.000 gratis one-way billetter til danskere, der har overstået sidste vaccinestik, for eksempel sundhedspersonale og ældre.

Billetterne er klar til uddeling fra i morgen, den 1. april, og det er ingen aprilsnar, understreger Visit Faroe Islands.

Først til mølle-princippet

”Mens Danmark har været ganske hårdt ramt af nedlukninger, har Færøerne stort set været forskånede for både corona og restriktioner i en længere periode. For eksempel kan man gå på cafe og restaurant,” skriver Visit Faroe Islands i en pressemeddelelse.

De gratis billetter gives væk efter først-til-mølle-princippet og til alle, som var færdigvaccineret mindst otte dage før 1. april, oplyses det.

”At Færøerne nu åbner mere op for danskere, bør fejres. Alle danskere trænger sikkert til en oplevelse efter denne specielle tid, og alle er selvfølgelig velkomne. Men sundhedspersonale og ældre, som primært er de danskere, der er vaccinerede og også har taget et stort slæb det seneste år, er altså blandt de, der får muligheden først,” siger Guðrið Højgaard, direktør hos Visit Faroe Islands.

Hun understreger, at alle danskere kan rejse til Færøerne, men at ikke-færdigvaccinerede, ifølge de færøske myndigheders vejledning, skal i karantæne i seks dage efter ankomst og tage en corona-test på 6. dagen.

Især til ældre

Der kan søges om de 1.000 gratis envejs fly- eller færgebilletter til Færøerne i perioden 1. april til 13. juni på visitfaroeislands hjemmeside HER.

Man skal her dokumentere, at man er vaccineret. Herefter får de heldige en bekræftelse på, at man er blandt de 1.000, som får en gratis one-way billet. Returrejsen kan bestilles hos Atlantic Airways eller Smyril Line.

Flyves der til Færøerne, bliver man coronatestet i lufthavnen på Færøerne. Efter testen, tager passageren direkte til sit planlagte opholdssted, hvor man venter på svar på coronatesten, der får typisk kommer samme dag.

Sejler man med Smyril Line, sker testen i Hirtshals før ombordstigning og der kommer svar under sejladsen.

Først publiceret: onsdag 31. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:55

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.