Er du vaccineret eller har du haft corona, så kan du nu efter 1. maj rejse på ferie til 'orange' landet uden test eller krav om isolation.

Rejsefeber? Sådan genåbner verden lige nu

Verden åbner sig igen i disse måneder. Læs her hvordan de danske myndigheder åbner for ind- og udrejse.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Fase 2 er trådt i kraft og dermed er verden åbnet endnu mere op for både danskerne, der vil til udlandet og turister, der gerne vil til Danmark.

Hovedpunkterne i fase 2 er, at hvis du er færdigvaccineret og har bopæl i Danmark, vil du kunne rejse til orange lande i hele verden uden krav om test og isolation efter hjemkomst.

Har du tidligere været smittet med corona og har fast bopæl i Danmark, vil du også kunne rejse til orange lande over hele verden uden krav om test og isolation, når du kommer hjem igen.

Se hvilken farve de forskellige lande og regioner hos Udenrigsministeriet HER

Læs nedenfor de helt nøjagtige regler for fase 2, fase 3 og fase 4, som de ser ud efter 1. maj 2021.

Fase 2

Fase 2 trådte i kraft 1. maj. Det betyder, at der nu gælder følgende nye regler:

  • Færdigvaccinerede og deres medrejsende børn under 18 år med fast bopæl i Danmark vil kunne rejse til orange lande i hele verden uden krav om test og isolation efter hjemkomst, dog vil medrejsende større børn fra 15 år til og med 17 år fortsat skulle testes efter indrejse i Danmark.
  • Tidligere smittede med fast bopæl i Danmark vil kunne rejse til orange lande i hele verden uden krav om test og isolation efter hjemkomst.
  • Færdigvaccinerede og tidligere smittede skal ikke længere fremvise en negativ test før ombordstigning på fly til Danmark fra gule og orange lande.
  • Krav om test forud for indrejse i Danmark lempes, så testen må være foretaget maksimalt 48 timer før indrejse (mod de nugældende 24 timer) uanset om der rejses over grænsen eller med fly.
  • Udlændinge, som har fast bopæl i orange EU- og Schengenlande, og som er vaccineret i EU- og Schengenlande, behøver ikke længere at kunne fremvise en negativ test eller have at anerkendelsesværdigt formål for at kunne indrejse i Danmark, og de er undtaget fra krav om test og isolation efter indrejse i Danmark.
  • Der gælder fortsat særligt skærpede krav til indrejse fra røde lande og regioner.

Læs alt hvad udenrigsministeriet skriver om Fase 2 HER

Fase 3

Fase 3 forventes at træde i kraft 14. maj, når danske borgere over 50 år, der ønsker det, er vaccineret med første stik.

Her vil kravet om ”anerkendelsesværdige formål” for udlændinges indrejse fra orange lande til Danmark afskaffes.

Ligeledes fra 14. maj hæves den såkaldte incidensgrænse for at lukke/åbne gule og orange zoner fra de hidtidige 20/30 til 50/60 smittede per 100.000 borgere per uge.

Hidtil har et land eller en region gået fra orange til gul ved et incidensniveau på under 20 nysmittede per 100.000 indbyggere per uge, mens landet eller regionen er gået fra gul til orange ved et incidenstal på 30 eller derover.

Fra midten af maj vil grænserne blive på 50/60.

Kigger man på den aktuelle smitteudvikling i Europa, så vil der med incidensgrænsen på 50/60 være to lande i EU og Schengen, som det vil være muligt at rejse til lige nu, henholdsvis Island og Portugal samt i nogle få regioner i andre lande.

For gule lande vil der ikke være krav om anerkendelsesværdige formål eller isolation, mens der for orange lande ikke vil være krav om anerkendelsesværdige formål for udlændinge med bopæl i EU-og Schengenlande.

Fase 4

Fase 4 forventes at træde i kraft den 26. juni, når EU-coronapas (Digital Green Certificate, red.) er indført. Med et EU-coronapas kan man holde sommerferie i Europa, og turister med coronapas kan holde ferie i Danmark.

Først publiceret: onsdag 14. april 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 14:38