Over hele landet oprettes der nu nye politistationer i nærområder. Pressefoto: Kim Matthai Leland.

Utryg? Disse 20 byer får nu en politistation

Der oprettes nye såkaldte nærpolitienheder rundt i landet som en del af aftale om mere synligt politi og tryghed i lokalt. De første åbner allerede i år.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Der bliver nu kortere til den nærmeste politistation. 20 steder i landet oprettes der nye politistationer – såkaldte nærpolitienheder.

Det oplyser Justitsministeriet.

Nærpolitienhederne er en del af en aftale mellem Folketingets partier.

De første politistationer forventes oprettet allerede i år.

”Et af de bærende elementer i vores nye flerårsaftale er de nye nærpolitienheder, som flytter ressourcer fra centralt hold og ud i landet, hvor danskerne bor. Det er min forventning, at de nye nærpolitienheder kommer til at få stor betydning for den lokale tryghed og den synlige politiindsats rundt omkring i landet, og derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu går i gang med etableringen af dem,” siger justitsminister Nick Hækkerup.

Med de nye nærpolitienheder vil det ifølge ministeren blive nemmere at komme i kontakt med politiet og borgerne vil oftere møde lokale betjente i gadebilledet.

Samtidig bliver det nemme at henvende sig fysisk til politiet og for eksempel foretage anmeldelser eller få råd og vejledning, lyder det.

Politistationerne vil blive bemandet med 5 betjente og have åbent mindst 15 timer om ugen.

Politikredsene har på baggrund af de lokale forhold og i samarbejde med de lokale borgmestre lagt sig fast på de byer, som fremover skal huse de nye nærpolitienheder.

Flere af stationerne bliver placeret ved særligt udsatte boligområder.

Politikredsene begynder nu på selve etableringen af nærpolitienhederne.

Hvad mener du?

Der bliver nu etableret 20 nye politistationer i nærområder rundt i landet. Tror du det kan være med til at bekæmpe kriminalitet og øge trygheden – og burde der ligge en tættere på dig?

Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side

Først publiceret: onsdag 14. april 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 14:38