Vind bogen: Skibet fra helvede

Vind den helt nye spændende bog om "Skibet fra helvede - da anden verdenskrigs rædsler drev i land på Møn".

Senest opdateret: tirsdag 25. maj 2021

Forfatteren Jesper Clemmensen har tidligere skrevet den prisvindende bog, “Flugtrute Østersøen”.

På Danmarks befrielsesdag udkom Jesper Clemmensen og Thomas Albrektsens bog “Skibet fra helvede – Da anden verdenskrigs rædsler drev i land på Møn” med den bemærkelsesværdige  historie om dengang en kulpram fyldt med dødsyge og udsultede KZ-fanger fra koncentrationslejren Stutthof pludselig drev i land ved Klintholm Havn på Møn og et helt øsamfund trådte i karakter og iværksatte en gigantisk hjælpeaktion.

“Skibet fra helvede” er historien om hvordan en gruppe lokale modstandsfolk, læger, sygeplejersker og Dansk Røde Kors-medlemmer satte deres eget liv på spil, da Anden Verdenskrigs rædsler drev i land på Møn og satte befrielsesfesten på pause.

345 syge og døende KZ-fanger

Journalist Thomas Albrektsens har skrevet bogen sammen med Jesper Clemmensen.

Mens beboerne på Møn den 5. maj 1945 langsomt vågnede efter at have fejret frihedsbudskabet, blev en ramponeret flodpram bugseret ind til det lille fiskerleje Klintholm Havn. Nede i lastens stinkende og jamrende mørke befandt sig 345 udsultede, syge og døende fanger fra koncentrationslejren Stutthof i det tyskbesatte Polen – og en redningsaktion uden sidestykke tog sin begyndelse.

Det er fortællingen om en lokalbefolkning, der ved et tilfælde blev hvirvlet ind i verdenshistoriske begivenheder og udviste et unikt sammenhold og hjælpsomhed, men også en historie om at blive reddet fra ondskab og uhyrligheder og leve med minderne om rædslerne og tabet af familie og fædreland.

Vind bogen

“Skibet fra helvede” udkom 5. maj, og bogens vejledende pris er 299,95 kroner.

Vindere er Gerda Sandhøj Andersen, Herning, Conny Ventrup, Jægerpris og  Bruno Cavagnaro, Frederiksberg

Først publiceret: onsdag 5. maj 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 25. maj 2021 kl. 10:17

Emner: