Det er nu igen muligt at rejse til Tyskland fra udlandet - dog ikke fra Danmark, som fortsat kategoriseres som højrisikoområde.

Tyskland lemper på karantæneregler ved indrejse

Lempelserne af tyske karantæneregler gælder ikke for rejsende fra Danmark, da Danmark er et højrisikoområde.

Senest opdateret: søndag 16. maj 2021

Den tyske regering har onsdag godkendt planer, der betyder, at hvis man enten er færdigvaccineret, har haft corona, eller hvis man har en negativ test, kan slippe for karantæne, når man rejser ind i Tyskland.

Det fortæller en regeringskilde.

Ændringerne gælder ikke for rejsende fra områder med høj smitte eller områder med mutationer. Lempelserne for vaccinerede gælder desuden kun, hvis de er vaccineret med en vaccine, som er godkendt i EU.

Lempelserne af reglerne gælder ikke for Danmark. Det skyldes, at de tyske myndigheder lige nu kategoriserer Danmark som et højrisikoområde. Danskere der rejser ind i Tyskland, skal derfor stadig i 10 dages karantæne.

Rejsende fra Færøerne og Grønland skal ikke i karantæne.

Danske myndigheder fraråder rejser

Selv hvis de tyske myndigheder skulle flytte Danmark til en mildere kategori, fraråder de danske myndigheder dog fortsat alle ikke nødvendige rejser til Tyskland.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 132.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

Det skyldes ifølge Udenrigsministeriets hjemmeside høje smittetal, og at Tyskland har skrappe rejserestriktioner for danskere.

Tredje fase af den danske genåbning for rejseaktivitet træder i kraft fredag 14. maj.

I aftaleteksten om rejsegenåbningen, der blev indgået 13. april, står der, at fase 3 træder i kraft, når de ældste og sårbare borgere samt borgere over 50 år, der ønsker det, er vaccineret med første stik.

Grundet flere udskydelser af den danske vaccinationskalender kommer man ikke til at nå det mål inden 14. maj. Men Udenrigsministeriet bekræftede søndag, at fase 3 alligevel træder i kraft på denne dato.

Først publiceret: onsdag 12. maj 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 16. maj 2021 kl. 17:13

Emner: