Har du haft corona det sidste halve års tid, så er du nu også immun hen over sommeren.

Immun i 8 måneder efter corona og stik

Har du haft corona eller er du blevet vaccineret, så er du nu immun i 8 måneder. Det betyder, at mange nu er immune hen over hele sommeren.

Senest opdateret: onsdag 19. maj 2021

Både en corona-vaccination og overstået corona-sygdom giver nu immunitet i mindst 8 måneder.

Det er Sundhedsstyrelsen, der løbende opdaterer deres vurderingen af, hvor længe man kan forvente at være immun, efter man har været syg med corona og efter vaccination mod corona. På baggrund af den seneste forskning er vurderingen netop blevet ændret til, at immuniteten nu varer mindst 8 måneder.

Først var det 12 uger, så blev det seks måneder og nu er det altså 8 måneder man regnes for immun efter vaccination eller sygdommen.

Følger danskerne tæt

Sandsynligheden for at blive syg igen med COVID-19 efter overstået infektion er lille. Forskning peger på, at immuniteten vil være på mindst 8 måneder efter overstået infektion.

”Det er glædeligt, at den nyeste forskning bekræfter vores forventning om, at immuniteten efter overstået infektion er længerevarende. Med det vi ved om effekten af vaccinerne, er det også vores vurdering, at vaccinerne vil give en mindst lige så langvarig immunitet. Vi følger forskningen tæt og forventer, at immuniteten kan være endnu længere end 8 måneder,” siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Bilsted Probst.

Sundhedsstyrelsens vurdering af varigheden af immunitet efter vaccination har også betydning for spørgsmålet om revaccination. Der er studier undervejs, der følger de vaccinerede personer, og de vil løbende bidrage med mere viden om varigheden af immunitet, herunder hvornår revaccination kan blive aktuelt.

”Det er endnu for tidligt at sige noget om behovet for revaccination, men det er selvfølgelig et område, som vi vil følge nøje i den kommende tid,” siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst

Først publiceret: tirsdag 18. maj 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 19. maj 2021 kl. 11:45