Bog om Lille Vildmose

Ny stor bog med smukke billeder fra Lille Vildose.

Konkurrence: Smuk bog om Lille Vildmose

Utrolig flot bog om et af Danmarks vildeste naturområder.

Senest opdateret: onsdag 26. maj 2021

I bogen Lille Vildmose præsenterer Jan Skriver et enestående stykke dansk natur og fortæller, hvordan naturgenopretning kan lykkes, og hvordan dansk natur igen kan blive vild. Lille Vildmose er et eksempel på, hvordan tabet af biodiversitet kan stoppes ved at give naturen sin egen plads.

Lille Vildmose er Danmarks største fredede landområde med gyngende højmose, fuglerige søer, sletter og dyrerige græsningsskove. Her lever Danmarks største bestand af vildsvin side om side med efterkommere af den oprindelige jyske stamme af krondyr. Her hersker mosens majestæt, elgen, over det lave land, hvor mosekonen har sit bryghus, og kongeørnen regerer i luftrummet.

Europæiske bisoner græsser i naturskovene, der hører til de mest artsrige i dansk natur.

Efter årtier med dræning, tørvegravning og industriel produktion af spagnum er en storstilet genopretning af den tabte højmose i gang – til gavn for klima og biodiversitet. Vandet er tilbage.

Vitaliteten og vildskaben er sat på fri fod.

Om forfatteren

I denne bog fortæller Jan Skriver om en af Danmarks helt store naturperler fra den opstod til i dag, og undervejs præsenterer han i tekst og billeder Lille Vildmose i al dens herlighed.

Jan Skriver, f. 1958, er journalist, forfatter og naturfotograf. Han har fulgt Lille Vildmoses natur tæt siden 2005 og boet der siden 2008.

Konkurrence

Bogen udkommer den 12. maj 2021.

Du kan vinde bogen Lille Vildmose. Vi trækker lod om 2 eksemplarer den 26. maj.

Bogen er på 544 sider fuld af flotte billeder. Vejledende pris er 399,95 kroner.

Vindere er Martin F. Petersen, Munkebo og Frank Kofoed, Rønne.

Først publiceret: tirsdag 18. maj 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 26. maj 2021 kl. 11:57