Der bestilles mange senior-rejser for øjeblikket, og der spares ikke på feriebudgettet.

Nu vil seniorerne ud og rejse – koste hvad det vil!

Seniorer bestiller rejser i ét væk til Danmark og Norden denne sommer og sydpå til efteråret. Og så bliver der brugt ekstra penge på selvforkælelse med havudsigt, god mad og bedre hoteller, melder rejsebureauerne.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Der er kommet rigtig godt gang i salget af rejser til de danske seniorer, og feriebudgettet er større end normalt, lyder meldingen.

Faglige Seniorers nyhedsbrev har talt med tre af de rejsebureauer, der traditionelt sender mange seniorer afsted på ferie; NILLES Rejser, Vitus Rejser og Bravo Tours.

De fortæller samstemmende, at salget er støt stigende. Ingen ketchup-effekt, men seniorer kender godt Udenrigsministeriets farvekort, og ved hvilke områder i Norden og i Europa, der langsom bliver mere og mere gul og dermed sikkert at rejse i.

“Vi oplever en gruppe, der VIL afsted nu. De skal bare “hjem” til Costa del Sol. Og så sælger vi rejser som aldrig før til sensommeren i august og september. Seniorerne ved godt, at verden bliver næsten normal igen 25. juni med det internationale coronapas, fortæller Sidsel Nordestgaard, kommunikationschef hos Bravo Tours, men det er stadig rejser i Europa, der sælges. De oversøiske rejsemål er ikke kommet tilbage endnu hos Bravo Tours.

Danmark nu, sydpå senere

Hos Vitus Rejser er der også kommet meget mere gang i salget af rejser.

I de to sommermåneder juni og juli er det busrejserne i Danmark, der især sælger godt; Nordjylland, Bornholm, Vadehavet – og nu senest Sønderjylland på grund af sommerens fejring af 100 års jubilæet sidste år.

“Seniorerne, vi taler med, er ikke mere nervøse på egen krop for corona. Det er tydeligt, at de er blevet vaccineret alle sammen. Til gengæld spørges der meget ind til forholdene på feriestederne; åbningstider, mundbind og afstand.

Miriam Bisgaard Christiansen, direktør hos NILLES Rejser, har også bemærket interessen for corona-forholdene på rejsedestinationerne, men oplever også en ekstrem stigning af eneværelser på de danske rejsemål.

“Her i juni og juli sælger vi primært busrejser til Danmark, og her er eneværelserne blevet revet væk. Vi har afgange, hvor der er solgt flere eneværelser end dobbeltværelser. Det er meget usædvanligt, fortæller Miriam Bisgaard Christiansen, og forklarer det med, at singlerne har været ekstra sårbare i lang tid, og nu vil de så ud og rejse.

“Og så har singlerne bare været hurtige til at bestille, og på den måde fået bestilt værelserne først”.

Stort ferie-budget

Det er blevet tid til lidt selvforkælelse, når seniorerne nu endelig skal ud og rejse igen efter 15 måneder. Det kan alle tre rejsebureauer mærke. Pengene sidder mere løst, når der bestilles.

“Seniorer har tydeligvis flere penge nu. Eller også sidder de bare lidt mere løst. De er så rejselystne, at der ikke er nogen, der prutter om prisen mere, eller forsøger at spare 200 kroner”, siger Sidsel Nordestgaard hos Bravo Tours.

Den samme melding kommer fra Vitus Rejser.

“Fordi det fortrinsvis er Danmark, vi sælger nu, er det kortere ferier, vi sælger. Fem dages ture, men til gengæld er det tydeligt, at kunderne gerne vil forkæle sig selv lidt mere. De tilkøber havudsigt, altan og den slags ting, fortæller Signe Bonde Poulsen, marketingschef hos Vitus Rejser.

Nilles Rejser mærker især, at kunderne gerne køber lidt dyrere rejser end normalt.

“Det skal ikke være så billigt, billigt, billigt lige nu. Seniorerne køber vores lidt dyrere krydstogter i Danmark, og senest sælger en 5 dages tur “Som grever og baroner i kongeriget Danmark” med vægt på gode hoteller og godt mad til 8.500 kroner, rigtig godt. For et år siden var det helt utænkeligt, at det kunne sælges. Men det kan det nu. Seniorerne vil gerne være lidt gode ved sig selv efter de er blevet vaccineret og kan rejse igen; også selv om det kun er i Danmark eller i vores nabolande, siger Miriam Bisgaard Christiansen.

Først publiceret: tirsdag 1. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 14:27

Emner: