Vaccination mod corona virker i 12 måneder eller mere - tidligere var vurderingen 8 måneder.

Seniorer kan vente med næste stik: Så længe er du immun

Ældre og udsatte kan nu vente til nytår med at blive vaccineret igen mod corona. Den seneste forskning viser, at du er immun mindst 12 måneder.

Senest opdateret: tirsdag 6. juli 2021

Der er gode nyheder om vaccination mod corona: Stikket i armen virker i mindst 12 måneder. Det samme gælder, hvis du har været syg med corona.

Det viser den seneste forskning, oplyser Sundhedsstyrelsen.

”De nye studier peger på, at den beskyttende immunitet efter vaccination er endnu bedre end efter overstået sygdom. Vores nye vurdering er derfor, at effekten af vaccination er 12 måneder”, siger enhedschef Bolette Søborg.

Nye stik først til nytår

På baggrund af de nye oplysninger, vurderer Sundhedsstyrelsen, at det først er nødvendigt at revaccinere de mest udsatte grupper og ældre ved årsskiftet.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 132.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

Sundhedsstyrelsen vil samtidig løbende vurdere, hvorvidt der kan være behov for en fokuseret revaccinationsindsats af særlige grupper.

”Vi følger nøje med i, hvad der sker i udviklingen i epidemien i ind- og udland, og særligt om der opstår tegn på, at immuniteten mod COVID-19 bliver mindre. Men ud fra de nuværende studier er vi meget optimistiske vedrørende tidspunktet for revaccination,” siger Bolette Søborg.

Hvad mener du?

Hvad siger du til de nye oplysninger om, at man er immun i over 12 måneder efter at man er vaccineret eller har haft corona? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: onsdag 30. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 6. juli 2021 kl. 14:28