I juli er der ekstra stor interesse for at købe brugte campingvogne og autocampere.

Båd og campingvogn: Udnyt efterspørgslen og sælg nu

Hvis din campingvogn eller båd bare samler støv, så er det et godt tidspunkt at finde nye ejere til den. Interessen boomer nemlig netop nu.

Senest opdateret: onsdag 7. juli 2021

Du kan stort set altid sætte din iPhone, sofa eller Playstation til salg. Det er nemlig nogle af de allermest efterspurgte varer på DBA hen over hele året.

Men for nogle varer boomer efterspørgslen i bestemte måneder. Og det kan du bruge til din fordel, hvis du ligger inde med noget, du gerne vil af med.

Det viser DBA’s genbrugsindeks, hvor de hvert år kigger danskernes genbrugsvaner efter i sømmene.

Se her, hvad du skal finde frem fra gemmerne og sætte til salg i sommeren og sensommeren.

Ferie i Danmark med båd og telt

Når varmegraderne stiger, og det bliver juli, bliver der søgt ekstra meget efter ting, der fungerer godt til udeliv.

Det gælder campingvogn, sejlbåd, motorbåd, telt og autocamper, som alle lå i top-20 i 2020.

“Der bliver søgt på sejlbåde og campingvogne, og det er jo også tegn på, at folk skal holde ferie i Danmark”, siger Sofie Folden Lund, som er talsperson for genbrugsindekset.

Og det billede genkender de hos Dansk Camping Union. Antallet af nye campister eksploderer, og interessen for camping er historisk stor, vurderer formand for Dansk Camping Union Hanne-Vibeke Isaksen.

“Sidste år tog folk på camping i panik i mangel af bedre, så man lånte, og man lejede”, siger Hanne-Vibeke Isaksen og fortsætter:

“Og så tror jeg, at folk fandt ud af, hvor fantastisk camping er, og hvor lidt der skal til at have en ferie. Det koster heller ikke ret meget. Så når man har prøvet det af, så går flere ud og investerer”.

Faktisk er der mange steder udsolgt af campingvogne, autocampere og telte, fortæller hun.

“Det er svært at få fat i udstyr, fordi der er så stor efterspørgsel, og så er det svært at få leveret fra eksempelvis Kina”, siger hun.

Godt nyt for dig der vil sælge

Og det er gode nyheder for dig, der gerne vil af med udstyr.

“Vi hører om folk, der har fået mere for deres campingvogne, end de selv har givet, og det har jeg aldrig hørt før. Så sælger man privat, kan man godt score pænt på det, der er nærmest gået spekulation i at omsætte campingudstyr”.

I august lå campingvogn, motorbåd og sejlbåd fortsat i top-20 over søgninger og fik også selskab af det mere generelle søgeord båd.

Og interessen mærker de da også hos Dansk Sejlunion.

“Vi oplever, at der er stor og stigende interesse for at blive bådejer og holde ferie til søs i Danmark”, siger Christian Lerche, som er direktør i Dansk Sejlunion, og fortsætter:

“Man får nok ikke ideen om at købe en båd fra den ene dag til den anden, så det kan være en drøm, folk har gået med i mange år, som så bliver realiseret i kraft af, at man ikke kan så meget andet på grund af corona og rejserestriktioner”.

I september var alle bådene ryddet fra top-20, mens der stadig blev søgt lystigt efter campingvogn og bil.

Først publiceret: søndag 4. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 7. juli 2021 kl. 13:32