Kongeskibet Dannebrog er nu repareret og klar til sommertoget i de danske farvande.

Kongeskibet slæbt i havn med tekniske problemer

Dronningens tur til Færøerne finder som planlagt sted i næste uge trods motorproblemer, bekræfter Kongehuset.

Senest opdateret: søndag 11. juli 2021

Kongeskibet Dannebrog blev lørdag ramt af tekniske problemer på vej til Færøerne, der medførte, at begge motorer satte ud.

Det bekræfter oberst Jens Lundborg fra Forsvarskommandoens operationsafdeling.

Det sker, inden dronningen i den kommende uge skal på sit officielle besøg. Hun var dog ikke ombord på båden, da problemerne opstod, og det var andre medlemmer af den kongelige familie heller ikke.

Kongehusets kommunikationsafdeling bekræfter dog, at dronningens planlagte besøg fortsat gennemføres i den kommende uge.

“Kongeskibet Dannebrog er blevet sejlet til Frederikshavn grundet maskintekniske problemer. Men vi kan bekræfte, at Dronningens planlagte besøg til Færøerne fortsat gennemføres”, lyder det.

Forsvarskommandoen er i midlertid ikke i stand til at oplyse, om Kongeskibet kan nå at blive repareret inden turen til Færøerne.

“Teknikere og værftsmedarbejdere skal til at kigge på, hvor lang tid det tager, så det kan jeg ikke sige noget om endnu”, siger Jens Lundborg.

Skal besøge flere byer

Kongehuset afventer alvoren af problemerne, inden et alternativ til Kongeskibet findes.

Turen til Færøerne er en del af dronningens sejlsæson, der startede 4. maj.

Udover Færøerne skal hun også besøge Grønland samt kommunerne Thisted, Esbjerg og Fanø.

Under sine besøg i Rigsfællesskabet skal dronningen besøge forskellige byer og bygder, mens det i de danske kommuner er meningen, at hun skal lægge vejen forbi en række virksomheder og kulturinstitutioner.

Med et års forsinkelse kunne dronningen desuden fejre 100-året for genforeningen med Sønderjylland, der også er en del af Kongehusets sejlsæson. Det fandt sted i juni.

I 2020 var det ikke muligt at gennemføre sejlsæsonen på grund af coronapandemien.

Kongeskibet blev bygget tilbage i 1932, men er løbende blevet moderniseret. Det skriver nyhedsportalen Maritime Danmark.

Først publiceret: søndag 11. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 11. juli 2021 kl. 18:00