Kriminelle ringer til ældre kvinder, der narres til at oplyse kontonummer samt NemID - og udlevere kreditkort, der afhentes på bopælen.

Nyt offer: 62-årig gav kreditkort til fremmed

Endnu en kvinde fuppet til at aflevere sit kreditkort til en fremmed, der mødte op på hendes bopæl .

Senest opdateret: fredag 9. juli 2021

Kriminelle hærger lige nu i hele landet, hvor de ringer op til ældre og udgiver sig for at være fra banken.

Seneste er det gået ud over en 62-årig kvinde.

Hun blev forleden kontaktet telefonisk af en mand, der sagde, at han havde mistanke om, at hendes dankort var blevet misbrugt, og at han ville sende en mand hjem til hende med det samme for at hente dankortet, så hun kunne få et nyt.

Manden i telefonen ville have kvinden til at oplyse sin kode, hvilket hun i første omgang afviste.

Men da manden sagde, at det hele skulle gå meget hurtigt, da hun ellers ville miste sine penge, oplyste hun alligevel sin kode.

Afleverede kreditkort

Kort efter ringede det på døren, hvor der stod en mand, der bad hende give ham sit dankort som aftalt i telefonen, hvilket hun gjorde.

Kvinden var dog meget betænkelig ved hele situationen og ringede først til politiet, der vejledte hende om at ringe til banken og få spærret kortet, hvilket hun gjorde.

Der var ikke umiddelbart blevet hævet nogen penge i mellemtiden.

Opringning fra banken?

Politiet har tidligere haft sager, hvor fremgangsmåden er den samme. Ældre bliver ringet op af person, der udgiver sig for at være fra banken og bliver overtalt til at udlevere kreditkort til en person, der efterfølgende møder op på adressen.

Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken.

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i.

Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken.

Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

Først publiceret: søndag 11. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 9. juli 2021 kl. 09:35