Kongeskibet Dannebrog er nu repareret og klar til sommertoget i de danske farvande.

Før besøg på Færøerne: Kongeskib ligger stille

Kongeskibet Dannebrog blev lørdag ramt af maskintekniske problemer kort efter afgang mod Færøerne. Efter planen skulle skibet ankomme til Færøerne onsdag i forbindelse med dronning Margrethes officielle besøg.

Senest opdateret: tirsdag 13. juli 2021

Kongeskibet Dannebrog befinder sig fortsat ved Flådestation Frederikshavn, efter at det blev ramt af maskintekniske problemer lørdag.

Efter planen skulle skibet ankomme til Færøerne onsdag i forbindelse med dronning Margrethes officielle besøg. Besøget er en del af kongehusets sejlsæson.

Det var planlagt, at sejlturen til Færøerne skulle tage fire dage.

Kongehuset har på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til, hvorvidt det får betydning for dronningens besøg. Kongehuset forventes dog at komme med en udmelding senere tirsdag.

Motorer satte ud

Da maskinproblemerne indtraf lørdag, var det fregatten Iver Huitfeldt, som slæbte den tilbage til Frederikshavn.

Kongeskibet befandt sig 60 sømil vest for Hirtshals, da motorerne satte ud. Dronningen befandt sig ikke på skibet på det pågældende tidspunkt, og det gjorde andre medlemmer af den kongelige familie heller ikke.

Dronningen i Thorshavn torsdag

Ifølge dronningens officielle program på kongehusets hjemmeside, skal hun modtages i den færøske hovedstad Thorshavn torsdag formiddag.

Herefter følger en række dage, hvor dronningen blandt andet lægger vejen forbi regeringsbygninger i hovedstaden samt et ældrehjem i den færøske kommune Vestmanna.

Som en del af kongehusets sejlsæson, der startede 4. maj, har dronningen med et års forsinkelse allerede fejret 100-året for genforeningen med Sønderjylland. Det fandt sted i juni.

På grund af coronasituationen var det ikke muligt at gennemføre sommertogterne sidste år.

Skal besøge Grønland og flere byer

Ud over turen til Færøerne mangler hun fortsat at besøge Grønland samt kommunerne Thisted og Esbjerg.

Også i Grønland skal forskellige byer besøges, mens det i de danske kommuner er meningen, at hun skal forbi en række virksomheder og kulturinstitutioner.

Sejlsæsonen afsluttes ifølge kongehusets kalender med en tur til Fanø den 1. september.

 

Først publiceret: tirsdag 13. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 13. juli 2021 kl. 13:16

Emner: