krav coronapas væk

Biografen er et af de steder, hvor du ikke mere skal vise coronapas.

Her skal du ikke mere bruge coronapas

Det nærmer sig mere og mere en normal hverdag, når du færdes i det offentlig rum og i trafikken. Se alle de steder, hvor du ikke mere skal vise coronapas.

Senest opdateret: onsdag 4. august 2021

Nu kan du droppe coronapasset, når du skal i biograf, til sport og andre store kultur-arrangementer.

Søndag 1. august faldt endnu flere af coronarestriktionerne bort, og det kommer til at betyde meget for butikker og kulturelle steder, som nu kan få flere publikummer ind og ikke mere skal tjekke coronapas mere.

Slut med coronapas

Skal du i teateret, biografen eller ud at høre musik på et sted med færre end 500 tilskuere, behøver du fra 1. august ikke længere have coronapas.

Fra 1. august ophører kravet om coronapas til forlystelsesparker, akvarier og zoologiske haver også.

Det samme gælder hvis du skal ind i lokaler, hvor der er idræt, fritids- eller foreningsaktiviteter. Heller ikke hvis det er motionsevents udendørs.

I fitnesscentre skal man fortsat have coronapas, som skal kunne fremvises ved stikprøvekontrol, men man behøver ikke længere vise det ved indgangen.

Det skriver myndighederne på coronasmitte.dk

Afstandskrav

Arealkravet i butikker bliver nu ens for alle butikker uanset størrelse, så kapaciteten sættes efter et pladskrav om 2 kvadratmeter per person, og til september bortfaldet kvm-kravene helt.

For store udendørs idrætsarrangementer med siddende publikum stiger det maksimale antal deltagere fra 5.000 til 10.000 i sektioner a 500. Det betyder eksempelvis, at landets fodboldklubber igen må fylde tribunerne på deres stadion med hjemme- såvel som udebanetilskuere.

Kirkerne kan endelig langt om længe lempe på kravene. Fremover er arealkravet på to kvadratmeter per kirkegænger, uanset om man går, står eller sidder ned.

Er du til dyrskuer, så hæves deltagerantallet fra 500 til 3.000 tilskuere ved udendørsmarkeder.

Offentlig trafik

Begrænsningen fjernes for den offentlige transport. Det har tidligere betydet, at tog, bus og metro har haft pladsbegrænsning og betydet, at man ikke har måttet sidde direkte over for eller ved siden af hinanden. Og endelig har DSB ligeledes ophævet kravet om pladsbillet i regionaltog.

Først publiceret: mandag 2. august 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 4. august 2021 kl. 10:06

Emner: