Hver gang en dansker har vundet medalje ved OL, får de en personlig hilsen fra kronprinsen.

Se kronprinsens personlige hilsen til OL-vinderne

Der er både sagt tillykke og tak for indsatsen i Kronprinsens hilsener til Danmarks mange sportsfolk i Tokyo, når han næsten dagligt skriver til dem.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Kronprins Frederik og hele hans sportsglade familie er trofast bag TV-skærmen, når de danske sportsfolk næsten hver dag for øjeblikket enten kvalificerer sig eller vinder medaljer i alle slags metal til Danmark.

Kronprinsens hilsen i dag til de danske sportsfolk i Tokyo,

Og hver gang får de en personlig hilsen fra kronprins på det sociale medie, Instagram, hvor kongehuset har deres egen profil under navnet: “detdanskekongehus”.

I dag lagde kronprins Frederik tre billeder op af Emma Aastrand Jørgensen, der fik bronzemedalje i nat, samt et billede af det danske herre håndboldlandshold og det fire mand store banelandshold i cykling.

Nu har vi seks medaljer

Alt sammen ledsaget af følgende tekst:

“Endnu en spændende og nervepirrende dag ved OL!

Først et stort tillykke til Emma Aastrand Jørgensen, der fik en bronzemedalje efter en spændende og utrolig tæt finale i 200 meter enerkajak. Nu har vi hele seks medaljer – men en masse fremragende danske atleter har været lige ved at få metal. Superflot klaret, alle sammen!⁣

Dagens store drama stod vores banelandshold for, som trods et styrt er klar til OL-finalen i morgen. Også flot kommet igen af vores håndboldherrer, som efter dagens sejr over Norge nu er klar til at møde Spanien i semifinalen i overmorgen.⁣

Det bliver nogle spændende OL-dage vi går i møde – min familie og jeg følger det tæt hjemmefra.⁣

– H.K.H. Kronprinsen”

Hilsen til Sara Slot

I gårsdagens opslag på Instagram sendte kronprinsen selvfølgelig et stort tilllykke til Viktor Axelsen, men også en rørende hilsen til Sara Slott Petersen med følgende ord:

“Sådan, Viktor Axelsen!! Tillykke med GULDET!

Endnu en fantastisk dag for de danske atleter i Tokyo! Nu har vi 2 guld-, 1 sølv- og 2 bronzemedaljer!⁣

Jeg må sige, at jeg også er imponeret over vores banehold, der i nat dansk tid satte olympisk rekord i deres kvalifikation i 4000 meter. De bliver spændende at følge! Og så vil jeg lige benytte lejligheden til at hylde Sara Slott Petersen, der i dag satte punktum for sin flotte atletikkarriere. Det blev til en semifinale denne gang – og vi er mange der husker, da hun vandt OL-sølv for fem år siden i Rio.⁣

• H.K.H. Kronprinsen.”

Ringede til Rindom

Og så er der de sportsfolk, der kender kronprinsen helt privat via sejlsportsmiljøet.

Det gør f.eks. guldvinderen Anne-Marie Rindom, der vandt den første guldmedalje til Danmark i weekenden. Ganske få minutter efter hun var sejlet i mål, havde hun kronprinsen i telefonen fra København, der ville sige tillykke til hende personligt.

Så ingen tvivl om, at der er gang i Tv-signalet fra Tokyo på Amalienborg.

Først publiceret: tirsdag 3. august 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 09:13

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.