Kronprins Frederik har flere gange løbet sammen med hele sin familie i Royal Run rundt omkring i Danmark.

Vil du ud og løbe med kronprinsen?

12. september er der Royal Run igen med kronprins Frederik, og over 70.000 har allerede tilmeldt sig i de fem danske byer.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Om en god måned er der igen Royal Run med kronprins Frederik i Danmark.

Efter Corona-aflysningen i foråret 2020, ser det endelig ud til at løbet kan gennemføres her i efteråret, og der er allerede over 70.000, der har meldt sig til de fem løb, der finder sted søndag 12. september.

Royal Run er blevet en folkelig løberest, og når kronprinsen skyder løbet i gang den 12. september, så løber de mange tusinde danskere afsted i både Sønderborg, Aalborg, Odense, København/Frederiksberg samt på Bornholm. På grund af corona-situationen er løbet på Grønland dog også aflyst i år.

Udsat to gange

Faktisk blev Royal Run udsat hele to gange. Først i foråret 2020, og så i dette forår, men fordi der var udsigt til at smitten ville gå ned, samtidig med at vaccinationerne blev rullet ud, så lagde det store apparat bag Royal Run sig fast på at holde løbet i dette efterår i stedet.

Tallene for tilmelding er lige nu iflg. DGI:

  • Samlet tilmeldingstal: 70.021
  • Aalborg: 12.851
  • Sønderborg: 16.897
  • Odense: 6.242
  • København/Frederiksberg: 33.565
  • Bornholm: 466

I alle byer kan man vælge at gå eller løbe på enten One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.

Hurtig tilmelding

Arrangørerne opfordrer alle, der vil deltage i Royal Run, til at tilmelde sig hurtigst muligt.

Dels kan man ved tilmelding senest den 18. august få tilsendt sin løbetrøje og startnummer direkte hjem, dels er der tradition for udsolgt på flere distancer.

Det er nogle år siden, at vores 53 årige kronprins fik idéen til Royal Run i anledning af sin 50-års fødselsdag. Royal Run er ikke et klassisk motionsløb med sluttiden i højsædet. Det er muligt både at løbe og gå på alle distancer, og der er særlige miles for familier, der vil tage barnevognen med ud på ruten. Royal Run arrangeres af Bevæg dig for livet i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund.

Du kan tilmelde dig Royal Run HER

Først publiceret: lørdag 7. august 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 09:14

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.