3F-medlemmer på 60 år har i gennemsnit over en million kroner i pensionsopsparing – efter skat.

Næsten hver anden 3F’er er pensionsmillionær

I gennemsnit har 3F's medlemmer lige godt en million på pensionskontoen efter skat, når de er 60 år. - Vi er lykkes med det, vi satte os for, siger pensionsdirektør.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Der var engang, hvor det mest var folk med videregående uddannelser, funktionærer og tjenestemandsansatte, som havde en opsparing til den dag, de skulle på pension.

Men sådan er det ikke længere. Nu har et medlem i 3F på 60 år i gennemsnit over en million kroner i pensionsopsparing – efter skat.

Det viser en analyse fra 3F med tal fra 2019, som er de nyeste tilgængelige tal.

Det skriver Fagbladet 3F.

Tallene omfatter cirka 7.000 3F-medlemmer på 60 år. Lige knap halvdelen har over en million i opsparing. Ud af dem er der i alt 12 procent, som har over 1,5 million kroner stående.

– Tallene viser, at vi er lykkedes med det, vi satte os for, nemlig at give en helt almindelig lønmodtager en økonomisk tryg tilværelse, når han eller hun trækker sig tilbage. Dem, der trækker sig tilbage i disse år, har betydelige formuer og får et mærkbart tilskud oveni folkepensionen, siger Torben Möger Petersen, administrerende direktør, PensionDanmark.

Forskellen bliver mindre

Forsikringsdirektør i Industriens Pension, Joan Alsing, bakker op:

– Det er en dejlig udvikling, som er en konsekvens af, at arbejdsmarkedspensionsordningen har været i funktion i godt 28 år.

Arbejdsmarkedspensionerne blev indført for LO-området i overenskomsterne fra 1993 for helt almindelige lønmodtagere, der ellers måtte nøjes med folkepensionen.

De første år var indbetalingerne lave, men langsomt er de vokset til 12 procent i 2010. Siden har nogle grupper forhandlet sig til mere.

Det betyder, at en 60-årig 3F’er har fået indbetalt til sin arbejdsmarkedspension i 28 år. De første år af hans arbejdsliv sparede han ingenting op, og først fra 2010 har han sparet det fulde pensionsbeløb op.

Det betyder også, at en person der i dag er 59 år, vil have sparet ét års fuld indbetaling mere op, når han bliver 60 år.

Både faglærte og ufaglærte

Derfor stiger medlemmernes pensionsopsparing hurtigere år for år.

– Det er en fantastisk historie, for det viser, at 3F’s medlemmer er i gang med at indhente de grupper, der var foran dem, så forskellen bliver mindre og mindre, siger Torben Möger Petersen fra PensionDanmark.

3F’s medlemmer er typisk ansat inden for byggeriet, industrien, transportbranchen, hotel- og restaurationsbranchen og i landbruget, men den positive udvikling gælder også faglærte og ufaglærte uden for 3F’s område.

Tallene i artiklen dækker den samlede pensionsformue.

Hvad mener du?

Hvad synes du om, at almindelige danskere nu kan have millioner i opsparing på deres arbejdsmarkedspension?

Først publiceret: torsdag 12. august 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:18

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.