Nu kan du tage mundbindet af, når du kører med bus og tog.

Nu sker dette: Farvel mundbind

Da der ikke længere er anbefaling om en meters afstand i det offentlige rum, bliver krav om mundbind ophævet.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Fra lørdag er det helt slut med mundbind i busser, tog og metro samt på færger. Det oplyser Transportministeriet.

Kravet om mundbind skulle oprindeligt være ophævet 1. september, men det sker lidt tidligere, fordi Sundhedsstyrelsen i denne uge fjernede anbefalingen om at holde en meters afstand mellem hinanden i det offentlige rum.

– Vi har haft kravet om mundbind, når man stiger ind og ud, fordi det kunne være svært at holde afstand. Men når afstandskravet ikke længere er der, har vi valgt at ophæve allerede nu, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

I lufthavne og på fly gælder kravet stadig.

– Der gælder internationale regler i luftfarten, og for ikke at skabe forvirringer og misforståelser har vi valgt, at kravet om mundbind fortsat gælder med indenrigsflyvninger, så det er ensartet på tværs af landegrænser, siger Benny Engelbrecht.

Er det OK?

Er det OK at rejsende ikke længere skal bruge mundbind i bus, tog og metro?

Først publiceret: fredag 13. august 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:18