Dronning Margrethe havde en hyggelig weekend på chateau de Cayx med sin yngste søn og hans familie.

Dronningen hyggede med prins Joachim

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Både dronning Margrethe og prins Joachim smiler bredt på det nye billede, som det danske kongehus netop har lagt op på de sociale medier, hvor hun holder weekend med sin yngste søn og hans familie på familieslottet Cayx i Frankrig.

Det er også lang tid siden dronningen har været sammen med sin yngste søn, prins Joachim og han familie, prinsesse Marie, og de to yngste børn, prins Henrik, 12 år, og prinsesse Athena, 9 år. Så desto dejlige har familie-weekenden sikkert været.

Weekend sammen

Sammen med billedet skrev kongehuset:

“Fra Château de Cayx sender Hendes Majestæt Dronningen en sommerhilsen sammen med Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og Deres Højheder Prins Henrik og Prinsesse Athena. ⁣
⁣Dronningen har i denne uge været på sit årlige sommerophold i det sydlige Frankrig, og weekenden tilbringer Majestæten sammen med sin yngste søn og to af sine børnebørn, inden Dronningen i morgen vender hjem til Danmark”.

Med opholdet på chateau de Cayx har dronningen genoptaget sin tradition med at holde en årlig ferie på familiens vinslot i Frankrig. Sidste år blev ferien jo sløjfet på grund af corona-epidemien.

Flyttede til Paris

Det er ganske lang tid siden hoffet har vist billeder af dronningen sammen med sin yngste søn, prins Joachim.

Prins Joachim flyttede til Paris i sommeren 2019 for at tage en ét-årig uddannelse ved det franske militærakademi, École Militaire.

Et studieophold, som prinsesse Marie sidste sommer kommenterede til SE og HØR på denne måde: “Det er ikke altid os, der bestemmer. Jeg synes, det er vigtigt at vide”. På den måde insinuerede hun, at det tilsyneladende ikke var prins Joachim og prinsesse Maries eget valg at flytte til Frankrig og for prinsens vedkommende at begynde på en militæruddannelse.

Efter året på École Militaire blev prins Joachim ansat som forsvarsattaché ved den danske ambassade i centrum af Paris, hvor familien nu også bor fast i en stor lejlighed.

Blodprop i hjernen

Midt mellem skolen og ambassade-jobbet blev prins Joachim som bekendt den 24. juli 2020 også alvorligt syg med en blodprop i hjernen, hvorfor hans ansættelse ved ambassaden blev skubbet et par måneder til efteråret 2020.

Først publiceret: mandag 16. august 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:51

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.