Snart er det tid til dit 3. stik.

Coronavaccine:  Nu skal du snart have 3. stik

Sundhedsstyrelsen har en ny plan for 3. coronavaccine for alle over 65 år. Se planen her

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Er du over 85 år, kan du få dit 3. stik fra 1. oktober. Der skal dog være gået mindst 6 måneder efter færdigvaccination.

Du vil få en invitation til revaccination ved brev i e-boks. Hvis du er fritaget for digital post, får tilsendt et fysisk brev.

Ud over de allerældste anbefaler Sundhedsstyrelsen også, at borgere, der er vaccineret med COVID-19 Johnson & Johnson også får tilbud om revaccination.

Når du har fået din invitation, kan du bestille tid på vacciner.dk.

Over 65 år og særlige grupper

I den næste fase af revaccinationsprogrammet forventer Sundhedsstyrelsen, at det bliver de 65-84-åriges tur sammen med personale i sundheds-, social- og ældresektoren og personer under 65 år i øget risiko for alvorligt forløb med COVID-19.

Det præcise tidspunkt for, hvornår du skal have det 3. stik, afhænger af at Sundhedsstyrelsen får yderligere data om bivirkninger og fald i immunitet.

Det forventes at vaccinen fra Pfizer og Moderna bliver godkendt til revaccination i løbet af oktober. Danmark har lager og kontrakter på et tilstrækkeligt antal mRNA-vacciner til at kunne tilbyde revaccination af den samlede danske befolkning.

Det er Sundhedsstyrelsens forventning, at størstedelen af den øvrige befolkning også skal revaccineres, men at det tidligst bliver aktuelt i 2022.

Derfor skal vi stikkes igen

Vi har god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Vaccinerne mod COVID-19 er effektive i forhold til at forebygge både smitte og COVID-19 sygdom, og forebygger dermed indlæggelse og død. Og alt tyder på, at vaccinerne også har en høj effektivitet i forhold til Delta-varianten.

”Vi har heldigvis nogle gode og virkelig effektive vacciner i vores program, som beskytter langt de fleste mod alvorlig sygdom som følge af COVID-19. Men der er en del af de ældre på 85 år og derover, som kan have haft en mindre effekt af deres primære vaccination på grund af deres alder, og som desuden har været færdigvaccineret i noget tid, og som samtidig også har en øget risiko for at udvikle mere alvorlig sygdom. Dem vil vi gerne være helt sikre på, at vi får beskyttet godt, og derfor mener vi, at tiden er inde til at tilbyde de allerældste at få et ekstra stik,” forklarer vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.

Først publiceret: torsdag 30. september 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 13:32

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.