Halv million danskere vaccineret på 4 dage

Der er gang i sprøjten fra start af årets influenzavaccinations-program. Se hvem der bliver vaccineret nu

Senest opdateret: søndag 14. november 2021

Den 1. oktober lød startskuddet til dette års sæson for influenzavaccination. Allerede fire dage efter programmet begyndte, var over 450.000 personer blevet vaccineret. Knap en tredjedel af alle på 65 år og derover er nu allerede vaccineret.

”Det er rigtig glædeligt, at så mange allerede i løbet af de første dage er blevet vaccineret. Det er afgørende for, at vi kan forebygge influenza, og det vil beskytte de mest sårbare og samtidig bidrage til  at undgå at overbelaste sundhedsvæsenet. Hvis man hører til dem, der kan få influenzavaccinen gratis,  vil jeg kraftigt opfordre til, at man går ned og bliver vaccineret i de kommende uger. På den måde kan man selv være med til at forebygge, at man bliver syg med influenza i år,” siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

For at sikre, at der er vacciner nok til personer i øget risiko, er vaccination mod influenza foreløbigt frem til den 22. oktober målrettet de særlige grupper, der er omfattet af det gratis vaccinationsprogram. Det gælder personer på 65 år og derover, gravide i 2. og 3. trimester, personer med udvalgte kroniske sygdomme, samt sundheds- og plejepersonale med tæt kontakt til sårbare borgere.

Fra 1. oktober 2021 er influenzavaccination gratis for:

  • Alle, som er fyldt 65 år, inden den 15. januar 2022
  • Førtidspensionister
  • Gravide i 2. og 3. trimester
  • Kroniske syge f.eks. hjerte-karsygdomme, diabetes, KOL eller astma
  • Svært overvægtige (BMI over 40)

Influenzavaccine hos Danske Lægers Vaccinationsservice

Du kan bestille tid til vaccine allerede nu. Danske Lægers Vaccinationsservice tilbyder vaccinen på arrangementer i hele landet.

Find det nærmeste arrangement her 

Eller ring på telefon 77 99 77 88

(Telefontid alle hverdage fra kl. 8.30-16.30)

Influenzavaccine på apoteket

Du kan blive vaccineret mod influenza på 391 apoteker landet over.

Find et apotek med influenzavaccine her

Influenzavaccine hos din egen læge

Du kan blive vaccineret mod influenza hos din egen læge. Kontakt lægen og bestil tid.

Først publiceret: fredag 8. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 14. november 2021 kl. 10:52