Landsformand Ole Ibsen opfodrer Faglige Seniorers 230.000 medlemmer til at finde de gamle corona-dyder frem igen.

Ældreorganisation til medlemmer: Sprit af, brug mundbind og hold afstand

Stigende smittetal bekymrer Faglige Seniorer, der nu opfodrer medlemmerne til igen at bruge sprit, mundbind og holde afstand.

Senest opdateret: søndag 14. november 2021

De stigende smittetal og forværringen i corona-epidemien bekymrer Danmarks næststørste ældreorganisation Faglige Seniorer.

Landsformand Ole Ibsen opfordrer organisationens 230.000 medlemmer til igen af gøre brug af de corona-dyder, der var gældende for kun få måneder siden. Af hensyn til deres eget helbred og sikkerhed.

”Sprit af, brug mundbind og hold afstand,” lyder det fra Ole Ibsen til sine medlemmer, der alle er seniorer på 60 år og derover.

”Den stigende smitte i samfundet bekymrer. Vi ved, at de ældste er sårbare og vi ved, at selv om de fleste er vaccinerede, så er risikoen for at blive smittet til stede. Derfor opfordringen til at tænke sig om og gøre ekstra ud hygiejnen,” siger Ole Ibsen.

Han tilføjer, at opfordringen til medlemmerne både gælder ved aktiviteter i Faglige Seniorers mange lokale afdelinger og klubber, men også helt generelt.

Flere end 1.000 smittede om ugen

Sundhedsmyndighederne har indtil nu ikke taget skridt til at skærpe indsatsen mod coronasmitte, selv om epidemien de seneste uger er forværret.

Det seneste kontakttal er beregnet til 1,2 i denne uge, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke.

Tirsdag blev yderligere 1253 personer testet positive. Det er syvende dag i træk med flere end 1000 smittetilfælde.

Ekspert: Behov for restriktioner

Professor emeritus i infektionssygdomme Eskild Petersen vurderer ifølge Ritzau, at myndighederne allerede nu skal begynde at se på restriktioner, der kan holde smitten nede.

Eskild Petersen nævner mundbind i offentlig transport og supermarkeder og coronapas, når man for eksempel går på restaurant eller diskotek.

Hvad er din holdning?

Smitten stiger og corona-epidemien forværres. Bør der efter din mening igen indføres corona-restriktioner? Din holdning er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Sådan var anbefalingen til ældre

Særlige forholdsregler for ældre og udsatte, som de så ud i foråret 2020.

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende, hvis du er ældre og/eller tilhører en særlig risikogruppe:

  • Undgå steder med mange mennesker, som er tæt på hinanden. Det frarådes for eksempel, at du bruger offentlige transportmidler i myldretiden.
  • Sørg for at holde ekstra god håndhygiejne. Vask eller sprit dine hænder grundigt, hvis du for eksempel har rørt ved håndtag, og når du kommer hjem. Overvej at anvende handsker, når du går ud.
  • Undgå at røre næse, mund og øjne, hvis du ikke har rene hænder, da virus typisk smitter fra hænderne og til slimhinderne i næse, mund og øjne.
  • Hold afstand til andre mennesker, især hvis de ser ud til at være syge. Smittespredning sker ofte ved, at dråber fra hoste og nys spreder sig i luften i 1-2 meters afstand, hvor de kan smitte andre via mund, næse og øjne. De falder dog hurtigt til jorden og bliver ikke hængende i luften.
  • Overhold de generelle råd om hygiejne og færden i samfundet, som for eksempel at undgå håndtryk, knus og kindkys.
  • Kontakt den læge, der behandler dig, hvis du har behov for særlig rådgivning i forhold til din specifikke sygdom.

Først publiceret: tirsdag 26. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 14. november 2021 kl. 10:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.