Ny prægtige genudgivelse af Vinterens hjerte - Knud Rasmussen og hans tid.

Fantastisk bog om Knud Rasmussens Thule-ekspeditioner

Kirsten Hastrups bog "Vinterens hjerte" genudgives for at markere 100-året for Knud Rasmussens 5. Thule-ekspedition. Du kan vinde bogen her.

Senest opdateret: mandag 14. februar 2022

Knud Rasmussens 5. Thule-ekspedition fandt sted i årene 1921-24.

Knud Rasmussens mange Thule-ekspeditioner og hans beretninger om dem vandt ham et ry som nationalhelt og anerkendt forsker. Med dette storværk tager Kirsten Hastrup livtag med en af 1900-tallets helt store danske skikkelser.

Bogen er ikke alene en fortælling om mennesket Knud Rasmussen, og om hvad det var, der drev ham ud i det yderste Nord. Det er også historien om, hvad det var for tanker og idealer, der herskede ved det århundredskifte, hvor han fandt sin bestemmelse, og om hvordan hans karakter blev formet af tidens videnskabelige og kulturelle horisont – som han samtidig selv bidrog til at udvide.

Kirsten Hastrups bog rummer dermed en fortælling, som er langt større end Knud Rasmussens egen historie. Videnskabens, nationens og kolonialismens historie væves ind i denne fascinerende skildring af Knud Rasmussen som polarforsker, jæger og fortæller – og som et menneske, hvis hjerte bankede i takt med vinteren.

Om forfatteren

Kirsten Hastrup er professor emeritus i antropologi ved Københavns Universitet. Hun har i de sidste mange år forsket i Thuleregionens historie og nutidens udfordringer for det lille samfund i Nord.

Vind bogen

2. udgave af den flot illustrerede bog Vinterens hjerte – Knud Rasmussen og hans tid udkommer 12. november på GAD forlag. Vejledende pris 399,95 kroner.

Vi trækker lod om 2 bøger den 22. november.

Vindere er Lone Jyde Andersen, Vester Skerninge og Kurt Terp, Næstved.

Først publiceret: søndag 14. november 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 14. februar 2022 kl. 15:45