Sådan så Magasins julemand ud. I 30 år var hans et fast juleindslag.

Hør historien om Magasins første julemand

I gratis podcast kan du høre fortællingen om Danmarks første julemand i et varehus. Han hed Carl Dauw, og var julemand i 30 år.

Senest opdateret: mandag 14. februar 2022

Carl Dauw var ikke kun Magasins første julemand – han var faktisk den første varehus-julemand i Danmark, da han tog julemandstøjet på i 1932 og fortsatte jul efter jul i næsten 30 år frem.

Hvem var manden der i en lang periode nok var Danmarks mest berømte og populære julemand? Hvorfor blev han julemand i Magasin? Og hvad var det han gjorde så godt? Det kan du blive klogere på i den her podcast, der er første afsnit i en podcast serie om Magasin du Nord.

I podcasten Magasins første julemand undersøger Magasin du Nord Museum, hvordan et kontorbud, der først var særdeles skeptisk ved tanken om at hoppe i julemandstøjet, endte med at blive så populær, at mange stadig husker mødet med ham et halvt århundrede efter.

Carl Dauw blev født i fattige kår og startede som bydreng i Magasin. I podcasten hører vi historien fra ham og hans barnebarn, og vi bliver også klogere på, hvornår og hvordan julemanden blev kommerciel.

Du kan høre podcasten her

Magasin du Nord Museum

På Magasin du Nord Museum kan du lige nu se udstillingen ’Jul i Magasin’.

Juleudstillingen har åbent fra den 11. november – 23. december 2021.

Museets åbningstider er:

Torsdag og fredag kl. 13-17
Lørdag og søndag kl. 11-15

Museet har fri entré.

Skal du ikke en tur til København, kan du se en online juleudstilling her

Læs mere om museet her

 

Først publiceret: tirsdag 16. november 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 14. februar 2022 kl. 15:48