Med den midlertidige coronavinterpakke får regionerne et rygstød, der skal styrke sygehusvæsenets robusthed i de kommende vintermåneder.

Coronapakke skal få sygehuse gennem vinteren

1 milliard kroner skal sikre, at sygehusene kan komme gennem vinteren med flere indlæggelser og udskudte behandlinger.

Senest opdateret: mandag 14. februar 2022

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne er enige om en coronavinterpakke på 1 milliard kroner til regionerne, der kan styrke sygehusvæsenets “robusthed over vinteren”, som det hedder.

Den midlertidige coronavinterpakke skal være med til at sikre at aktiviteterne på sygehusene og fastholde sundhedspersonale.

Corona og en vintersæson, hvor der erfaringsmæssigt er flere indlæggelse samt en pukkel af udskudte behandlinger blandt andet som følge af pandemien udfordrer sygehusvæsenet.

Boost aftales med organisationer

“Vores sygehuse er lige nu i en helt ekstraordinær situation, hvor de henover vinteren vil være under markant pres, blandt andet på grund af COVID-19. Derfor er jeg glad for, at vi i dag (søndag, red) er blevet enige om en midlertidig coronavinterpakke, hvor vi tilfører vores sygehuse 1 milliard kroner, som de kan bruge på midlertidige initiativer, der kan få vores sygehusvæsen bedst muligt gennem en meget svær vinter til gavn for patienterne og sundhedspersonalet,” siger finansminister Nicolai Wammen i en kommentar.

Det er den enkelte region, der i samarbejde med de faglige organisationer vurderer, på hvilke områder der er allermest brug for et økonomisk boost.

Den ekstra milliard indgår ikke i den almindelige reguleringsordning for sygehusene.

Se aftalen her

Hvad mener du om aftalen?

Hvad mener du om, at der er afsat en ekstra milliard kroner til sygehusene? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: mandag 6. december 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 14. februar 2022 kl. 15:33