"Lige nu har vi de højeste smittetal under epidemien, og det virker tudetosset i den situation at smide mundbindet," siger Ole Ibsen, landsformand for Faglige Seniorer.

Ældre frygter blå bloks forslag om at droppe mundbind

Ældre vil føle sig tvunget til at isolere sig af frygt for smitte, hvis krav om mundbind bliver fjernet, advarer Faglige Seniorer.

Senest opdateret: mandag 14. februar 2022

De borgerlige partiers forslag om at droppe kravet om mundbind falder ikke i god jord hos Danmarks næststørste ældreorganisation, Faglige Seniorer.

”Lige nu har vi de højeste smittetal under epidemien, og det virker tudetosset i den situation at smide mundbindet. Det vil betyde, at ældre og de mest sårbare vil føle sig tvunget til at isolere sig mere for at undgå smittefaren fra andre,” siger Ole Ibsen, der er landsformand for 250.000 medlemmer i Faglige Seniorer.

Det er en samlet blå blok, der har opfordret regeringen til fjerne kravet om mundbind bortset fra plejehjem og sygehuse.

Torsdag rundede smittetallet over 40.000 tilfælde på et døgn, hvilket er rekord.

Risikerer ensomhed hos ældre

De høje smittetal får Ole Ibsen til at bede de borgerlige partier om at ”stikke piben ind”, vise samfundssind og droppe forslaget.

”Vi risikerer mere ensomhed hos ældre, hvis de frygter at bruge kollektiv trafik, deltage i foreningslivet og kulturarrangementer. Mundbind mindsker risikoen for smitte og skaber tryghed, som er så afgørende for at vores medlemmer og andre ældre kommer ud,” siger Ole Ibsen.

LA-leder: Frit samfund

Det er Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, der har taget initiativ til forslaget om at afskaffe kravet om at bruge mundbind.

”Man skal huske på, hvordan det normalt er i et frit samfund. Her siger man ikke til folk, at man skal bære mundbind på grund af en sygdom, der for de fleste give forkølelseslignende symptomer, siger Alex Vanopslagh til Ritzau.

Ud over Liberal Alliance står Venstre, De Konservative, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne bag forslaget, der er sendt til Epidemiudvalget i Folketinget.

Faglige Seniorer var blandt de første til at foreslå genindførelse af mundbindskravet, da den nuværende epidemibølge tog sin start i slutningen af oktober sidste år.

Hvad mener du?

Er det på tide at vi dropper kravet om at bruge mundbind – eller er det for tidligt?

Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: torsdag 20. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 14. februar 2022 kl. 15:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.