"Jeg kan mærke, at det, jeg fortæller, ændrer tristesse over, at alderen sætter ind, til et mere positivt syn på det at være 50+, og at vi kan grine lidt af det hele," lyder der fra Monica Krog-Meyer, der holder foredrag i Faglige Seniorer over hele landet. Foto: Jens Ulrich, dizzyBild

Monica Krog-Meyer: Holder du af foredrag? Ses vi?

Du kender hende fra Radio Rita og andre populære programmer. Nu skriver Monica Krog-Meyer klummer og holder foredrag i Faglige Seniorer om Plus-alderen. Læs med her og tilmeld dig foredrag.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

”Og så vil jeg gerne byde velkommen til vores foredragsholder i dag. I kender hende fra radioen, her i aften vil hun tale om den bog, hun har skrevet, ”Plus-alderen – vi bliver jo bare ved!”

Oplev gratis foredrag med Monica Krog-Meyer hos Faglige Seniorer. Tilmelding HER

Første gang jeg hørte en arrangør sige det, gav det et sug i maven. Nu var det virkelighed. Her stod jeg ansigt til ansigt med et publikum. De sad lige dér foran mig, forventningsfulde og fremmede.

Monica Krog-Meyer

Monica Krog-Meyer (f. 1950) har været vært især i DR på både P3, P4 og P5 siden 1976. Det er blevet til mange ord - og mange udsendelser fra Radio Rita, Natradio, SommerService, Monicas Mødested og Så har vi Balladen.

2016 forlod hun mikrofonen og har været fast skribent på netmediet POV International.

Hun er en glad mormor, kører gerne på el-cykel, kalder sig deltidspensionist, er flittig facebookdebattør og holder foredrag om Plus-alderen.

Du kan skrive til Monica på mail: plusalderen@gmail.com

 

Det eneste jeg vidste om dem var, at de boede i nærheden, frivilligt var dukket op og havde betalt for at høre, hvad jeg havde at sige.

For et radiomenneske som mig var det aldeles ukendt territorium.

Taler man i en mikrofon har man også et publikum, men man kan ikke se, hvem der lytter, om de er mange eller få, og man kan ikke mærke, hvad de synes om det.

Reaktionen udebliver dog ikke af den grund. Før i tiden dukkede det først op dagen efter i form af et brev med enten klage eller ros, nu om dage øjeblikkeligt, men på afstand. Hvad enten folk mener noget om programmet via sms eller på Facebook, kan det ikke mærkes fysisk.

DET kan det, når man holder foredrag. Det er hele essensen af den disciplin. Man fornemmer den mindste mislyd, man oplever utilfredshed fysisk og overvældes af reaktionerne blandt tilhørerne, når de er glade, griner, bifalder eller bare smiler bekræftende.

Kunne man købe den livgivende følelse af andres begejstring over det, man leverer, på flaske, ville det konstant være i restordre. Når der er fuldstændig harmoni og balance mellem foredragsholder og tilhørere, kommer lokalet i nogle særlige svingninger, der forplanter sig i min krop og som kan være svær at komme “ned fra”, når man har sagt farvel og tak for i aften, og drager af sted i nattemørket, alene og træt på den gode måde.

Man vil så gerne bevare det. Hvorfor kan det ikke bare fortsætte?

Forventer inderlighed og nærvær

Foredrag er en helt særlig kulturoplevelse. Ingen forventer professionel eller topuddannet performance som på teater eller i koncertsal. Man forventer at opleve inderlighed, nærvær og formidling af noget, som man har lyst til at høre og som foredragsholderen ved noget om. Eller at møde et menneske på tæt hold, som man ser op til eller foragter; en man gerne vil tale med og stille sine spørgsmål til.

Monica Krog-Meyer skriver om plus-alderen

Jeg forstiller mig, at det er en særlig oplagt beskæftigelse i forenings-Danmark. Vores demokratiske sindelag har det godt med konceptet “et kendt menneske, som vi her i området bruger en aften sammen med.”

Det er ikke nødvendigvis antallet af tilhørere, der tæller, selv om det er sjovt, når der er mange.

Jeg har holdt foredrag for 8 mennesker, der fungerede fint og jeg har et par gange ønsket, at der var lidt færre end de 200, der sad klumpet i en kæmpestor hal.

Grine lidt af det hele

Menneskesammensætningen har stor betydning.

Kommer de, fordi der er gratis kaffe og kage?
Kommer de, fordi de her får mulighed for at tale?
Eller er de oprigtig interesseret i at møde den, der står i programmet?

Man skal som foredragsholder kunne tackle både Kloge Åge, der helst vil høre sin egen stemme og egentlig synes, det er ham, der skulle stå foran publikum; den, der brokker sig over alt andet end aftenens emne, godt pakket ind i et tilsyneladende relevant spørgsmål og så den situation, at der ingen spørgsmål er bagefter. For hvad er der så galt?

Så længe vi kan grine lidt af det hele, føler jeg mig som Rejsende i glæde

Når jeg ser på ansigterne foran mig, der lytter, tænker efter og smiler, og jeg kan mærke, at det, jeg fortæller, ændrer tristesse over, at alderen sætter ind, til et mere positivt syn på det at være 50+, og at vi kan grine lidt af det hele, så føler jeg mig som Rejsende i glæde.

Den oplevelse tror jeg, alle de mange foredragsholdere på de danske landeveje kan skrive under på.

Forfattere, der kan åbne for deres særlige litterære univers, nørder og specialister, der formidler deres egen fascination af et helt specielt lille hjørne af videnskab eller dyreliv, globetrottere, der med billeder og ord bringer verden ind i foredragsrummet og alle de andre.

Så længe danskere af alle slags forlader deres sofa og fjernsyn for at høre foredrag, tror jeg på fremskridt og fred mellem mennesker.

Oplev mit foredrag

Nu har du muligheden i februar og marts måned, hvor jeg er rundt og fortæller om Plus-alderen, som jeg har skrevet en bog om.

Om os 50+, der er ældre på en helt anden måde end tidligere tiders ældre. Vi er aktive og nysgerrige og som undertitlen på bogen lyder ”Vi bliver jo bare ved!”

Jeg håber vi ses: Aarhus, Odense, Horsens, Esbjerg, København, Roskilde, Helsingør, Haderslev, Næstved og Aalborg. Du kan tilmelde dig HER.

Hilsen fra Monica Krog-Meyer

Kom til foredrag med Monica Krog-Meyer

Kom til inspirerende foredrag med Monica Krog-Meyer: Plus-alderen - om ældrestyrken i det danske samfund og hør hende fortælle om et nyt livsafsnit for de 50+ årige.

Det skal handle om alder, når Monica Krog-Meyer fortæller. Hun har selv forladt DR efter mere end 40 års radio på P3, P4 og P5. Nu kalder hun sig deltids-pensionist og bruger sin tid på at holde foredrag og skrive til netmediet POV International.

Særarrangement med Monica Krog-Meyer med Faglige Seniorer 10 steder i landet. Tilmeldingsgebyr 20 kroner pr. person.

Helsingør: Cinema Center, Rønnebær Alle 110 | D. 18. marts kl. 13:00
Aalborg: Nordisk Film Biografer Kennedy John F, Kennedys Plads 1 | D. 21. marts kl.13:00
Haderslev: Kosmorama, Jomfrustien 34 | D. 25. marts. kl. 13:00
Næstved: Bio Næstved, Kattebjerg 5 | D. 28. marts kl. 13:00

Tilmelding HER. Tilmeldingsgebyr på 20 kroner pr. person.

 

Først publiceret: mandag 31. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:13

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.