Folke-, førtids-, og seniorpensionister samt efterlønsmodtagere, der ansættes eller tager ekstra arbejde i velfærdssektoren for at hjælpe ukrainske flygtninge slipper for modregning.

Pensionister slipper for modregning for job med ukrainske flygtninge

Pensionister og efterlønsmodtagere kan nu tage job med ukrainske flygtninge uden modregning i pension eller efterløn.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

Et bredt politisk flertal i Folketinget er enige om at afskaffe modregning for folke-, førtids-, og seniorpensionister samt efterlønsmodtagere, der ansættes eller tager ekstra arbejde i velfærdssektoren for at hjælpe ukrainske flygtninge.

Konkret betyder det, at løn fra nyansættelser – efter særloven trådte i kraft 17. marts – eller mer- og overarbejde i offentlige og private velfærdssektorer for pensionister og efterlønsmodtagere samt deres ægtefæller/samlevere ikke bliver modregnet i social pension og efterløn, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Indtægt for job med ukrainske flygtninge

Arbejdsindtægterne skal komme fra en arbejdsplads, som er i berøring med fordrevne.

Pensionister og efterlønsmodtagere, som for eksempel ansættes på en skole, der har ansvar for ukrainere med opholdstilladelse efter særloven, slipper for at blive modregnet – uanset om de selv underviser de ukrainske børn eller er blevet ansat for at dække ind for lærere, der er flyttet rundt for at undervise dem.

Minister: Hårdt brug for hænder

“Jeg er glad for, at det er lykkes at lande en aftale, så vi gør det mere attraktivt for pensionister og efterlønnere at gå tilbage på arbejdsmarkedet for at give en hånd i disse ekstraordinære tider. Der er hårdt brug for flere hænder, og vi skal gøre alt, vi kan, for, at danskerne ikke oplever forringelser i børnehaver og på skoler, mens vi tager vores del af ansvaret for at hjælpe folk i nød på flugt fra krig og død,” siger beskæftigelsesminisrer Peter Hummelgaard.

Ændringerne i modregningsreglerne vil blive hastebehandlet i Folketinget inden sommerferien.

Ordningen vil gælde med tilbagevirkende kraft, så modregningen fjernes fra 1. april 2022 og året ud.

Få mail med nyheder om seniorpolitik

Du skal ikke vente!

Få nyheden i din mailboks med det samme, når  der er breaking om senior- og ældrepolitik.

Faglige Seniorers redaktion følger med og giver dig besked, når det sker.

Så er du altid opdateret.

Tilmeld dig nyhedsbrevet SeniorPolitik HER - det er gratis.

Først publiceret: mandag 9. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:40

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.