Sundhedsstyrelsen oplyser, at der i Danmark lige nu ikke er grund til bekymring, men at personer i særlig risiko og deres læger bør være opmærksomme på muligheden for booster-vaccination her til sommer.

Ny smitsom corona-variant fundet i Danmark

Meget smitsom undervariant af omikron er konstateret hos dansker, som er kommet hjem fra ferie i Grækenland.

Senest opdateret: tirsdag 19. juli 2022

For første gang er den meget smitsomme BA.2.75-undervariant af omikron registeret hos en dansker.

Varianten er fundet hos en person, der er kommet hjem fra en ferie i Grækenland, hvor vedkommende formentlig er blevet smittet.

Det oplyser Statens Sereum Instut torsdag.

Det første tilfælde globalt af BA.2.75 blev registreret i Indien i maj. Her udgør varianten allerede en betydelig andel af de smittede.

Også Tyskland, USA, Storbritannien og Australien har registeret tilfæde af den nye variant, der har vakt opsigt fordi den tilsyneladende smitter meget hurtigt.

Fortsat uvished

Sundhedsministeriet skriver dog, at det endnu er uklart, om BA.2.75 er mere smitsom end andre varianter.

“Varianten har i nogle lande smittet mere end andre kendte varianter, men det er uvist, om den vil udkonkurrere BA.5 i Danmark,” meddeler ministeriet på Twitter.

Myndighederne følger variantens udvikling tæt, oplyser ministeriet.

Uaklarhed om forløb

Flere udenlandske eksperter vurderer, at den nye variant af omikron kan smitte personer, selv om personen har opnået immunitet gennem tidligere corona-forløb og vaccination.

Det er dog uklart, om BA.2.75 giver et mere alvorligt sygdomsforløb end den omikron-variant, der netop nu er den mest fremherskende.

Smitten med covid-19 stiger i flere lande i Europa.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at der i Danmark lige nu ikke er grund til bekymring, men at personer i særlig risiko og deres læger bør være opmærksomme på muligheden for booster-vaccination her til sommer.

Frygter du ny epidemi?

Frygter du en ny epdemi med ny corona-smitte? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side

Først publiceret: torsdag 14. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 19. juli 2022 kl. 07:45

Emner: