Tabletterne Lagevrio vil ikek længere blive anvendt til behandling af corona.

Myndigheder dumper tabletter mod corona

Sundhedsstyrelsen vil kke længere anbefale Lagevrio til behandling af covid-19.

Senest opdateret: mandag 3. april 2023

Siden december 2021 har personer i øget risiko for et alvorlig forløb af covid-19 – herunder ældre – kunnet blive behandlet med Lagevrio ved smitte med coronavirus.

Lagevrio er en tabletbehandling, som har kunnet bruges inden godkendelse, på grund af en generel tilladelse til udlevering fra Lægemiddelstyrelsen.

Nu har Det europæiske lægemiddelagentur, EMA, vurderet den samlede datamængde og konkluderet, at tabletterne ikke har den forventede effekt. EMA anbefaler derfor, at Lagevrio ikke bliver godkendt.

Andet lægemiddel

”Vi har set frem til den endelige vurdering fra de europæiske lægemiddelmyndigheder, som vi selvfølgelig følger. Nu har EMA afvist lægemidlet, og vi vil derfor ikke længere anbefale, at Lagevrio bliver brugt i Danmark”, siger overlæge og sektionsleder Kirstine Moll Harboe.

”Vi bider mærke i, at den manglende godkendelse ikke skyldes problemer med sikkerheden ved lægemidlet, men at der mangler dokumentation for en god effekt”, fortsætter hun.

Det andet lægemiddel til behandling af covid-19, tabletten Paxlovid, vil fortsat være et tilbud til patienter i særlig risiko, der bliver smittet med coronavirus, og nu bliver målgruppen for tablet-behandlingen udvidet.

Først publiceret: mandag 27. februar 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 3. april 2023 kl. 10:33

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.